tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σχόλιο. Η παραίτηση Κορκίδη και η επικυρίαρχη τρόικα

Πρόκειται για την αποκάλυψη μιας άκρως προσβλητικής για τη χώρα και τον λαό μας συμπεριφοράς των επικυρίαρχων της τρόικας

Βαθιά ανατριχίλα προκαλεί η αποκάλυψη των αιτιών παραίτησης του Προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλη Κορκίδη από τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την πολιτική «απελευθέρωσης» της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

 

Δεν πρόκειται για μια απλή συντεχνιακή, συνδικαλιστική ή πολιτική αντιπαράθεση. Πρόκειται για την αποκάλυψη μιας άκρως προσβλητικής για τη χώρα και τον λαό μας συμπεριφοράς των επικυρίαρχων της τρόικας, η οποία επιβάλει τις αποφάσεις της στην κυβέρνηση και αφήνει σε αυτήν μόνο τον τρόπο εφαρμογής της απόφασής της!

 

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Βασίλη Κορκίδη προς το Δ.Σ της ΕΣΕΕ, για την εξέλιξη στο θέμα λειτουργίας όλων των Κυριακών του χρόνου, όλων των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, οι απαιτήσεις της τρόικας περιγράφονται ως εξής:

 

 «Δυστυχώς το τελευταίο επεισόδιο του Κυριακάτικου σήριαλ μας επιφυλάσσει δυσάρεστο τέλος με τα επόμενα βήματα –«next steps»- που σύμφωνα με την εφαρμογή των Συστάσεων της έκθεσης του ΟΟΣΑ και τις Συμφωνημένες Μεταρρυθμίσεις με το ΔΝΤ στις 14 Μαΐου 2014, σε ακριβή μετάφραση είναι τα εξής:

«Λάβετε υπόψη δύο επιλογές: α) Επιτρέψατε ωράριο Λειτουργίας τις Κυριακές 11π.μ.-8 μ.μ. χωρίς περιορισμούς στο μέγεθος των καταστημάτων ή β) Εφαρμόστε πειραματικά χαλάρωση του περιορισμών του εμπορίου τις Κυριακές σε επιλεγμένο αριθμό τουριστικών περιοχών (ή πόλεων) σε όλη την Ελλάδα. Επιτρέψτε τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές σε 3 νέες τουριστικές περιοχές Κυρίαρχη δράση:

Διευκρινίστε μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2014 ότι οι 3 νέες τουριστικές περιοχές περιλαμβάνουν: α) Στο νότιο Αιγαίο ολόκληρο τη νήσο της Ρόδου και της Κω, αλλά και την Ερμούπολη (πρωτεύουσα της Σύρου), β) στην Κεντρική Μακεδονία το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβανομένης της Τσιμισκή, καθώς και τη Χαλκιδική και γ) στην Αττική, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Ερμού και της Ομόνοιας, καθώς και τη Ραφήνα (το δεύτερο λιμάνι των Αθηνών).

Αξιολογείστε την εμπειρία αυτών των μεταρρυθμίσεων και σε αυτή τη βάση αποφασίστε μέχρι το τέλος Μαρτίου 2015 να επεκτείνετε άμεσα τις πρόσφατες αυτές αλλαγές σε ολόκληρη τη χώρα.»

 

Όσο καλή θέληση να έχει κανείς, όσο οπαδός των απελευθερώσεων της αγοράς να είναι και μόνο η προσβλητική και ιταμή απαίτηση, θα έπρεπε να αποτελέσει αιτία απόρριψης από την κυβέρνηση. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση προχωράει στη νομοθέτηση της απαίτησης της Τρόικας χωρίς καμία διαπραγμάτευση και θεωρώντας την απαίτηση νόμο της χώρας!

 

Προφανώς οι ξένοι και ιδίως οι τροϊκανοί, δεν λαμβάνουν υπόψη ότι οι αφαιμάξεις και οι προσβολές που συσσωρεύει ο ελληνικός λαός, κάποια στιγμή θα μετατραπούν σε κοινωνική έκρηξη, όχι μόνο από την εξοντωτική πολική της έναντι των μικρομεσαίων αλλά έναντι όλων των εργαζόμενων τάξεων και της κοινωνίας.

 

Σ.Β.