15/04/2017 | 08:56
Σχόλιο. Πάσχα με ανατριχιαστικές παρουσιάσεις βομβών - τεράτων
Σχόλιο. Πάσχα με ανατριχιαστικές παρουσιάσεις βομβών - τεράτων

Ο κόσμος ζει ένα συνεχώς διογκούμενο εφιάλτη. Όλο και περισσότερα τμήματα του πλανήτη παραδίδονται στην τρέλα των πολεμικών συγκρούσεων ως λύση στις αντιθέσεις μεταξύ κρατών.

 

Μετά την τελευταία επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, η επίθεση επαναλήφθηκε με τη  ρίψη της τεράστιας «Μητέρας των βομβών» στο Αφγανιστάν ενώ η Κορεατική χερσόνησος είναι υπό ανάφλεξη με τα τόσο πολεμικά πλοία που περιβάλουν το βόρειο τμήμα της.

 

Μέσα σε αυτό το κλίμα για το οποίο πρέπει να ανησυχούν όλοι οι λαοί, πέρα από το ποιος έχει δίκαιο και τι επικαλείται για τον δικό του πόλεμο, διάφορα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν σαν να επρόκειτο για σπουδαία ανθρώπινη κατάκτηση τις βόμβες-τέρατα που έχουν κατασκευάσει Αμερική και Ρωσία.

 

Είναι αδύνατο να αντιληφθεί ανθρώπου νους σε τι χρησιμεύουν αυτές οι ανατριχιαστικές παρουσιάσεις σαν να είναι επιθυμία μας να πέσουν στα κεφάλια άλλων, εν αναμονή να πέσουν κάποτε στα κεφάλια όλου του κόσμου.

 

Δεν ξέρουμε τι μηνύματα θα απευθύνουν οι χριστιανοί ηγέτες του κόσμου για το Πάσχα και την Ανάσταση αλλά όλοι είναι φιλύποπτοι ότι άλλα λένε και άλλα θα πράξουν.

 

Αυτό το Πάσχα πέρα από τα πολλά προβλήματα του κόσμου προστίθενται και νέα πολύ πιο επικίνδυνα. Η ειρήνη έχει εξαλειφθεί πλέον από τις κρατικές πρακτικές και μόνο για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια την αναφέρουν.

 

Η περίοδος πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δεν πρέπει να ήταν διαφορετική.

 

Ας ευχηθούμε να μην έχει και την ίδια και χειρότερη καταστροφική για την ανθρωπότητα συνέχεια.

 

 

Σ.

 

Η είδηση και ποιος μπορεί να εξοντώσει περισσότερους!

 

 

Οι ΗΠΑ έριξαν στο Αφγανιστάν τη μεγαλύτερη μη-πυρηνική βόμβα που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε μάχη, την GBU 43B, γνωστή και ως «μητέρα όλων των βομβών» (ΜΟΑΒ), που περιείχε σχεδόν 10 τόνους εκρηκτικών και εξαέρωσε τα πάντα σε ακτίνα 150 μέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης.

 

Ωστόσο, η Ρωσία διαθέτει μια ακόμη ισχυρότερη βόμβα, γνωστή και ως «πατέρας όλων των βομβών» (FOAB).Η τερατώδης βόμβα του Πούτιν, σύμφωνα με την Daily Mail, είναι επισήμως γνωστή επισήμως ως Θερμοβαρική Βόμβα Αυξημένης Ισχύος (Aviation Thermobaric Bomb of Increased Power), λέγεται ότι είναι τέσσερις φορές ισχυρότερη απ’ την GBU 43B.

 

H βόμβα αυτή περιέχει 44 τόνους TNT και εκρήγνυται ακριβώς όπως και η αντίστοιχη αμερικανική, εξαφανίζοντας τα πάντα εντός της ζώνης έκρηξης, ισοπεδώνοντας κτίρια και προκαλώντας τεράστια ωστικά κύματα και δονήσεις


Οι Ρώσοι τη δοκίμασαν για πρώτη φορά το 2007 και οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν απ’ την έκρηξη ήταν διπλάσιες από εκείνες της GBU-43B.

 

Η ζώνη της έκρηξης της αμερικανικής βόμβας υπολογιζόταν ότι θα έχει ακτίνα 75 μέτρων, αλλά άφησε έναν κρατήρα διαμέτρου 300 μέτρων στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Ναγκαρχάρ του Αφγανιστάν, όταν ερρίφθη στις 19:32 τοπική ώρα σε δίκτυο τούνελ σκοτώνοντας 36 τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους».

 

Η ζώνη της έκρηξης της ρωσικής βόμβας υπολογίζεται ότι θα είναι διπλάσια. Και μολονότι είναι μικρότερη σε μέγεθος είναι πολύ ισχυρότερη λόγω της θερμοκρασίας που αναπτύσσεται κατά την έκρηξή της και του γεγονότος ότι περιέχει τέσσερις φορές περισσότερα εκρηκτικά.

 

 

Πηγή: Το Ποντίκι

 

 

Tags: Κοινωνία, Πολιτική Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1259 φορές

Σχετικές Ειδήσεις