tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σχόλιο. Συμφόρηση υποσχέσεων, συμφόρηση φόρων

Με αυτά τα δεδομένα οι εξαγγελίες για «ευτυχισμένο μέλλον» από την κυβέρνηση καμία ευεργετική συνέπεια δεν έχουν στην σημερινή κατάσταση των φορολογουμένων

Τρόπους αποσυμφόρησης των γκισέ ψάχνει η Γ.Γ.Δ.Ε. -Στο τραπέζι η πληρωμή φόρων μέσω Taxis

 

Απειλή εμφράγματος στις τράπεζες το Δεκέμβριο όταν θα πέσει μαζί η πληρωμή της δόσης του ΕΝΦΙΑ με τα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με το EURO2day.gr. Σε συζητήσεις με την ΕΕΤ η ΓΓΔΕ για εναλλακτικές οδούς στις πληρωμές των φόρων.

Αν το τελευταίο διήμερο του Σεπτέμβρη, στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ επικρατούσε το αδιαχώρητο, τι θα γίνει τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη όταν θα πρέπει να πληρωθεί και η δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας;

Το ερώτημα αυτό έχει αρχίσει να βασανίζει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων που αναζητεί νέες λύσεις για να απομακρύνει από τα γκισέ των τραπεζών τους φορολογούμενους.

 

Φυσικά το  πρόβλημα δεν είναι τεχνικό αλλά πολιτικό – οικονομικό. Οι φορολογούμενοι δεν έχουν λεφτά, όχι μέρες για να πληρώσουν. Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί το χρήμα που δεν υπάρχει στους φορλογούμενους με δική της κυρίως ευθύνη, και όχι τους τρόπους πληρωμής που υπάρχουν με το παραπάνω.

 

Στο μεταξύ, για του λόγου το αληθές, οι απλήρωτες υποχρεώσεις διογκώνονται  συνεχώς.

 

Οι πολίτες που χρωστούσαν στο Δημόσιο τον Ιούνιο ήταν 2.256.449, στο τέλος Αυγούστου έφθασαν στα 2.452.000, δείχνοντας ότι τόσο η ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίας» των 48 δόσεων, όσο και η «πάγια ρύθμιση» των 12 έχουν «παγώσει».

 

Αυξήθηκαν δηλαδή οι οφειλέτες κατά περίπου 195.000 ή σχεδόν 9% σε μόλις δύο μήνες, ενώ:

Τα νέα χρέη (από 1/1/2013 έως 31/08/2014) αυξήθηκαν κατά 15,9 δισ.€, χωρίς να υπολογίζονται και όσοι έχουν παλαιά χρέη, δηλαδή προ του 2014.

Τα νέα χρέη, των τελευταίων 7 μηνών του έτους (από 1/2/2014 έως 31/08/2014) αυξήθηκαν κατά 5,78 δισ.€.

Από τα 67,6δις € ληξιπρόθεσμων με τις ρυθμίσεις έχουν πληρωθεί τα 982,5εκ.€

 

Με αυτά τα δεδομένα οι εξαγγελίες αισιοδοξίας για «ευτυχισμένο μέλλον», από την κυβέρνηση, καμία ευεργετική συνέπεια δεν έχουν στην σημερινή κατάσταση των φορολογουμένων.

 

ΣΒ