tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Συγγνώμη από Ντάισελμπλουμ, αλλά και άρνηση παραίτησης

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μπορεί να ζήτησε συγγνώμη για τη δήλωση σχετικά με το Νότο της Ευρώπης, όμως αποκλείει την παραίτηση.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μπορεί να ζήτησε συγγνώμη για τη δήλωση σχετικά με το Νότο της Ευρώπης, όμως αποκλείει την παραίτηση.

«Ο τρόπος μου είναι ευθύς, αν κάποιοι παρεξηγούνται με αυτό, ζητώ συγγνώμη» δήλωσε μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις που έκανε σε γερμανική εφημερίδα. Το επίμαχο σημείο και αυτό που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών ήταν ότι χώρες του Νότου σπατάλησαν χρήματα σε ποτά και γυναίκες.

Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί, παρά το ότι ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας τον κάλεσε να αποχωρήσει από το αξίωμα του.

«Λυπάμαι αν κάποιος προβλήθηκε από αυτό το σχόλιο. Ήταν άμεσο και μπορεί να εξηγηθεί (αν ιδωθεί) από μια αυστηρή ολλανδική, καλβινιστική κουλτούρα, με ολλανδική αμεσότητα», είπε ο Ντάισελμπλουμ.

«Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν γίνεται πάντοτε κατανοητό ούτε εκτιμάται αλλού στην Ευρώπη. Αυτό είναι άλλο ένα μάθημα που παίρνω», πρόσθεσε.

«Ταυτόχρονα, νομίζω ότι με εκτιμούν για το ότι διατηρώ το δικό μου στιλ και ότι απευθύνομαι με κάποια αυστηρότητα σε όλους τους υπουργούς—πρέπει να είμαι αυστηρός μερικές φορές. Και ναι, το ύφος μου είναι άμεσο και ξανά, εάν υπάρχουν άνθρωποι που προσβάλλονται από αυτό, φυσικά λυπούμαι», συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ.

«Δεν έχω καμιά πρόθεση να παραιτηθώ», συμπλήρωσε ο Ολλανδός.