tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Συγκέντρωση και αποκλεισμοί από εργαζομένους της Eldorado Gold

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποιούν οι μεταλλωρύχοι, εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Κασσάνδρας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποιούν οι μεταλλωρύχοι, εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Κασσάνδρας καθώς σήμερα εκπνέει το τελεσίγραφο της Eldorago Gold για την έκδοση άδειας για τις Σκουριές.

 

 

Πούλμαν με περίπου 1.500 άτομα βρίσκονται ήδη έξω από το υπουργείο που βρίσκεται επί της Μεσογείων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή.

 

 

Ήδη, η Μεσογείων είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα, στο ύψος της Κατεχάκη, από τους συγκεντρωμένους μεταλλωρύχους.

 

 

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

 

 

Από την πλευρά της η καναδική εταιρεία είχε διαμηνύσει την ελληνική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο ότι σε περίπτωση που έως σήμερα δεν εκδοθεί η άδεια για τις Σκουριές, τότε είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ανάκληση των εργασιών κατ' αρχάς στο έργο των Σκουριών και στη συνέχεια να αποχωρήσει και από τις άλλες επενδύσεις της στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

Πηγή: Το Ποντίκι

 

 

 

ΣΒ