tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Γιαννης Δραγασάκης

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, μπαίνουμε σε περίοδο ρεαλιστικής προοπτικής για την οικονομία και την κοινωνία

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, μπαίνουμε σε περίοδο ρεαλιστικής προοπτικής για την οικονομία και την κοινωνία

Αυτό υποστήριξε ο Γιάννης Δραγασάκης στον χαιρετισμό του σε συνέδριο του ΣΕΒ.

Ο κ. Δραγασάκης δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα και προκλήσεις, ωστόσο εμφανίστηκε βέβαιος ότι πλέον συντρέχουν οι προϋποθέσεις για προοπτική εξόδου από την κρίση.

 

«Συχνά», τόνισε, «επιλέγοντας το μείγμα πολιτικής, καλείσαι να επιλέξεις μεταξύ ενός μεγαλύτερου και ενός μικρότερου "κακού", και όχι το βέλτιστο».

 

Κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ζητούμενο σήμερα είναι «να συμφωνήσουμε και από κοινού να επιχειρήσουμε την άρση των όρων της εποπτείας».

 

Εξάλλου, υποστήριξε ότι η χώρα μπαίνει σε μια νέα φάση, κατά την οποία προτεραιότητες θα είναι οι επενδύσεις, οι νέες θέσεις εργασίας και το κοινωνικό κράτος.

 

Ο κ. Δραγασάκης γνωστοποίησε ότι είναι έτοιμα προς κατάθεση νομοσχέδια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της χαμηλής εισπραξιμότητας ΦΠΑ, ενώ προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε εφαρμογή μια «εργαλειοθήκη της ανάπτυξης».

 

Σημείωσε επίσης ότι έχει έρθει η ώρα να ξεπεραστούν οι «άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος», καθώς -όπως είπε- στη νέα φάση προκύπτουν νέες προκλήσεις και νέες διαχωριστικές γραμμές.

 

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι είναι άκαιρο και άκυρο το «μεταρρυθμιστές VS μη μεταρρυθμιστών», αλλά ζητούμενο είναι το ποιες μεταρρυθμίσεις θέλουμε, για ποιο λόγο και υπέρ ποιων.

 

Επίσης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, σήμερα δεν έχει νόημα το δίπολο «ευρωπαϊστές VS αντιευρωπαϊστών», αλλά το ποια Ευρώπη θέλουμε και πώς βλέπουμε την Ελλάδα σε αυτή .

 

Πηγή : www.vima.gr