tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Συναντήσεις Σ.ΕΠ.Ε. με οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών

Το ΣΕΠΕ δρομολογεί σειρά διμερών συναντήσεων με τις οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους χώρους εργασίας

Το ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ανακοίνωσε ότι, η συνάντηση ανάμεσα στο προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Απ. Καψάλη, στις 15 Απριλίου, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας συμβολής της ΕΣΕΕ στην προσπάθεια του ΣΕΠΕ για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους χώρους εργασίας.

Η αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, η πολύπλευρη ενίσχυσή του, ο αναπροσανατολισμός και η εντατικοποίηση του ελεγκτικού του έργου, είναι κρίσιμες επιδιώξεις που συνδέονται άμεσα με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της κατώτατης αμοιβής.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΣΕΠΕ δρομολογεί καταρχήν σειρά διμερών συναντήσεων με τις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών, επιδιώκοντας τριμερή συνεργασία για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους χώρους δουλειάς.

Σκοπός είναι η ανταλλαγή προτάσεων, ο εντοπισμός προβλημάτων, ο συντονισμός σε επίπεδο πρωτοβουλιών και η προώθηση κάθε άλλης κοινής ενέργειας που μπορεί να ενδυναμώσει τις στοχεύσεις του ΣΕΠΕ, με προοπτική ακόμη και την επίτευξη ειδικής συμφωνίας με σαφείς δεσμεύσεις για την συμβολή όλων των μερών, έτσι ώστε να περιοριστεί η ζημιά που προκαλείται από τα έξαρση των φαινομένων παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.