31/07/2018 | 11:00
Συνάντηση Αντιπροέδρου ΕΕΑ Ηλ. Μάνδρου - Μητροπολίτη Μεσογαίας
Συνάντηση Αντιπροέδρου ΕΕΑ Ηλ. Μάνδρου - Μητροπολίτη Μεσογαίας
Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαο, με επίκεντρο τις φονικές πυρκαγιές και τις δράσεις ανακούφισης των πληγέντων, είχε την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, ο Γ' Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ηλίας Μάνδρος.
Στη συζήτηση, διάρκειας μίας ώρας, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Μάνδρος ανέπτυξε τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προβαίνει το ΕΕΑ για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα. 
Τα μέτρα στήριξης έχουν ως εξής: 
  • Άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 50.000 ευρώ που θα κατευθυνθούν προς τους πληγέντες επιχειρηματίες, μέσω της συνεργασίας του ΕΕΑ με τους Δήμους και τους Εμπορικούς Συλλόγους του Μαραθώνα και της Ραφήνας.
  • Διάθεση όσων πραγματογνωμόνων κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές και να προχωρήσει άμεσα η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και των αποζημιώσεων.
  • Συνεργασία του ΕΕΑ με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών για να αποζημιωθούν σε ελάχιστες ημέρες όσοι είχαν ασφαλίσει τις περιουσίες τους με ασφάλεια πυρός.
  • Παρέμβαση του Επιμελητηρίου προς την ίδια Ένωση προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα συνδρομής για τους πληγέντες που οι περιουσίες τους δεν είχαν ανάλογη ασφάλιση.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής - στην περιοχή ανήκουν Ραφήνα, Κόκκινο Λιμανάκι, Νέος Βουτζάς- υποδέχθηκε ιδιαίτερα θετικά τις δράσεις του ΕΕΑ και εξέφρασε την πρόθεσή του για στήριξη και ενίσχυσή τους. 
Tags: ΕΕΑ, Κοινωνία Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1228 φορές

Σχετικές Ειδήσεις