13/06/2018 | 01:21
Συνάντηση ΕΕΑ - Αλβανικής πρεσβείας
Συνάντηση ΕΕΑ - Αλβανικής πρεσβείας

Συνάντηση εργασίας είχαν, στις 12 Ιουνίου 2018, αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας με την Πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα κα Ardiana Hobdari. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΕΕΑ ήταν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου συνοδευόμενος από τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Γρέντζελο και το μέλος του Δ.Σ. του ΕΕΑ κ. Κοντούρη Χρηστάκη.

 

 

Θέμα της συνάντησης ήταν η συνεργασία των δύο πλευρών με σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας ελληνικών και αλβανικών επιχειρήσεων και η ανάπτυξη δεσμών του ΕΕΑ με επιχειρηματικούς φορείς της Αλβανίας και με συλλογικές οργανώσεις τους που βρίσκονται στην Ελλάδα.

 

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, αφού εξέθεσε τον ρόλο και το έργο του ΕΕΑ στις Ελληνικές επιχειρήσεις, πρότεινε να συνεργαστούν τα δύο μέρη με στόχο:

 

Α)Την οργανωμένη συνάντηση του ΕΕΑ με επιχειρήσεις Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα καθώς και με επιχειρηματικές και κοινωνικές οργανώσεις τους και

Β) την σύνδεση του ΕΕΑ με Επιμελητήρια και επιχειρηματικούς φορείς της Αλβανίας για την ανάπτυξη συνεργασιών κοινού ενδιαφέροντος.

 

Προς το σκοπό αυτό, το ΕΕΑ προτίθεται να αναλάβει ορισμένες πρωτοβουλίες δεδομένου ότι έχει αρκετά μέλη που είναι Αλβανοί πολίτες, όπως την οργάνωση της προτεινόμενης εκδήλωσης συνάντησης επιχειρηματιών με τη συνεργασία της Πρεσβείας και τον προγραμματισμό μετάβασης αντιπροσωπείας του ΕΕΑ στην Αλβανία για συναντήσεις με επιμελητήρια και τοπικούς επιχειρηματικούς φορείς. Επίσης προσφέρθηκε να εκτελέσει προγράμματα εκμάθησης γλώσσας σε επιχειρηματίες Αλβανούς που σκοπεύουν να συνεργαστούν ή να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα. Το αυτό θα ισχύει και για Έλληνες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Αλβανία.

 

Η συζήτηση επεκτάθηκε στην αμοιβαία επιθυμία ανάπτυξης επενδυτικών πρωτοβουλιών και από τα δύο μέρη, στην ανάγκη εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και στο θετικό έδαφος που αναπτύσσεται ήδη στην Ελλάδα από επιχειρήσεις προς αυτό το σκοπό.

 

 

Η κα Hobdari, από πλευράς της, δέχτηκε με χαρά την πρωτοβουλία του ΕΕΑ, ανέφερε ότι πολιτική της αλβανικής κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών και η εξωστρέφεια των αλβανικών επιχειρήσεων και συμφώνησε, κατ αρχήν, με τις προτάσεις του ΕΕΑ υποσχόμενη  ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για την επιτυχία των δράσεων που εκτέθηκαν.

 

Η συζήτηση διευρύνθηκε με όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας για θέματα επιχειρήσεων, συνεργασιών και επιχειρηματικότητας από αλβανούς Πολίτες στη Χώρα μας.

 

Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος για την επίλυση τεχνικών και διαδικαστικών θεμάτων προκειμένου να αναπτυχθεί καλύτερα η συνεργασία σε επιχειρηματικά θέματα.

 

 

Σημειώνουμε ότι το ΕΕΑ έχει πάρει αρκετές πρωτοβουλίες προσέγγισης με επιχειρηματικές κοινότητες μεταναστών στην Ελλάδα. Στόχος είναι να νοιώσουν ότι έχουν έναν φορέα – στήριγμα στις δραστηριότητες, ότι ως επιχειρηματίες το ΕΕΑ δεν κάνει καμία διάκριση στην στήριξή τους και φυσικά την ομαλή ενσωμάτωσή τους στην ελληνική οικονομία, την προσαρμογή τους στην ελληνική νομοθεσία, στην ομαλοποίηση της επιχειρηματικής δράσης, στον περιορισμό της παραβατικότητας και στην επίλυση σειράς προβλημάτων που πηγάζουν από τον χαρακτήρα της κοινωνικής και νομικής κατάστασής τους στην Ελλάδα.

 

(Στην 1η φωτογραφία (όρθιοι) από αριστερά Κοντούρης Χρηστάκης, Hobdari Ardiana, Χατζηθεοδοσίου Γιάννης και Γρέντζελος Νίκος)

 

 

 

ΑΣΒ

Tags: Οικονομία, Πολιτική Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1672 φορές

Σχετικές Ειδήσεις