22/03/2017 | 13:20
Συνάντηση ΕΕΑ με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος
Συνάντηση ΕΕΑ με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Στόχος της επίσκεψης των εκπροσώπων του Ε.Ε.Α. στην Ιερά Μητρόπολη ήταν η συζήτηση και η αρχή μίας συνεργασίας με τον Προκαθημένο της Εκκλησίας μας, για θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση κοινωνικά ευπαθών ομάδων και συνανθρώπων μας που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, βιώνουν δύσκολες στιγμές.

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη δράση που έχει η Εκκλησία και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει σε θέματα ουσιαστικής προσφοράς, με τον δέοντα σεβασμό προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο. Ήδη η Εκκλησία σε αυτή την κρίσιμη περίοδο προσφέρει σε καθημερινή βάση σίτιση σε χιλιάδες ανθρώπους, ακόμα και μέσω δεμάτων που πάνε στις οικίες οικογενειών που έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας.  Όπως τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου προς τον κ. Ιερώνυμο, η στάση του Αρχιεπισκόπου αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προσφοράς και φιλανθρωπίας.

Παράλληλα ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για μία σειρά πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, προκειμένου να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Ήδη έχει εκπονηθεί και είναι έτοιμο να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα στήριξης του Ε.Ε.Α. προς 8 Δήμους και ενίσχυσης συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε οικονομικά δεινή θέση. Γι αυτό και ζητήθηκε από την αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου η συνεργασία με την Εκκλησία, ώστε μέσω των τοπικών Μητροπόλεων να ενισχυθούν όσοι περισσότεροι πολίτες έχουν ανάγκη.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος εξέφρασε την ικανοποίηση του και συνεχάρη τους εκπροσώπους του ΕΕΑ για την κοινωνική τους δράση, ενώ ο κ. Χατζηθεοδοσίου δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει το Επιμελητήριο τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Παράλληλα θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην κινητοποίηση προς την ίδια κατεύθυνση των υπολοίπων Επιμελητηρίων αλλά και άλλων κοινωνικών φορέων. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. στον κ. Ιερώνυμο, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν ανεπτυγμένο το συναίσθημα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, ειδικά μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης, ενώ ουσιαστικός στόχος παραμένει η βοήθεια προς όσους έχουν ανάγκη, μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τα οποία και αναμένεται να αυξηθούν.

Στην αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο ήταν και ο γενικός γραμματέας του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Ρεκλείτης, αλλά και ο κ. Π. Αγνιάδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Tags: ΕΕΑ, Κοινωνία, Προγράμματα ΕΕΑ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 2098 φορές

Σχετικές Ειδήσεις