10/05/2018 | 15:00
Συνάντηση ΕΕΑ με τον Πρέσβη του Πακιστάν
Συνάντηση ΕΕΑ με τον Πρέσβη του Πακιστάν
Με στόχο την  ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και τη στήριξη των αλλοδαπών επιχειρηματιών-μελών του, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνεχίζει τον κύκλο επαφών με τις πρεσβείες ξένων χωρών στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στο ΕΕΑ συνάντηση με τον Πρέσβη του Πακιστάν στην Αθήνα κ. Khalid Usman Qaiser.
 
 
Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, ο Πρόξενος κ. Yawar Abbas, η ιδρύτρια και πρόεδρος του νεοσυσταθέντος Ελληνο-Πακιστανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Ρουμπίνα Μαρκοπούλου και ο επίτιμος αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Ν. Τζεν.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι διμερείς εμπορικές σχέσεις και η  αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών έξω από τα ελληνικά σύνορα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ διερευνήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ επιχειρηματιών των δύο χωρών.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του ΕΕΑ για τη στήριξη αλλοδαπών επιχειρηματιών-μελών του (περίπου 400 είναι υπήκοοι Πακιστάν), όπως εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ή νομικές και φοροτεχνικές συμβουλές που τους παρέχει το Επιμελητήριο, όπως και σε όλα τα μέλη του. Με στόχο, μάλιστα, την ανάδειξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των θεμάτων που απασχολούν τους επιχειρηματίες αυτούς, το ΕΕΑ έχει συστήσει ειδική Επιτροπή, την Επιτροπή Στήριξης Αλλοδαπών Επιχειρήσεων.  Αναφέρθηκε ακόμη στην πρόταση που έχει καταθέσει το Επιμελητήριο για την αναβάθμιση περιοχών στην Αθήνα, όπου δραστηριοποιούνται αλλοδαποί επιχειρηματίες.
Ο Πρέσβης του Πακιστάν, καθώς και η πρόεδρος του Ελληνο-Πακιστανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας ενήμερωσαν, μεταξύ άλλων, για μία επιχειρηματική αποστολή από τη Λαχόρη στην Αθήνα, η οποία οργανώνεται εντός του Ιουνίου, και συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας για τη διευκόλυνση επαφών Ελλήνων και Πακιστών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στους ίδιους κλάδους.
Μιλώντας στο site του ΕΕΑ η κα. Μαρκοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνάντηση, σημειώνοντας ότι το Επιμελητήριο φιλοδοξεί να φέρει εγγύτερα τις δύο χώρες αλλά και ανοίξει δρόμους συνεργασίας Ελλήνων και Πακιστανών επιχειρηματιών. 

Σχετικές Ειδήσεις