tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Συνάντηση Ε.Ε.Α. με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη

Συμμετείχαν μέλη της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας του Ε.Ε.Α. και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτου.

  15 Μαρτίου 2018
Δελτίο Τύπου
     

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη είχε, στις 14 Μαρτίου 2018, αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Γρέντζελο.  Συμμετείχε ακόμη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Αθανάσιος Βούρδας.

Επίσης, παρευρέθηκαν μέλη της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση παρέστησαν και οι κ.κ.: Κώστας Δρόσος, πρόεδρος της Επιτροπής, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. και Ταμίας του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής,  Τσαβλής Διονύσιος, αντιπρόεδρος της Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α., Μπαρόγιωργας Θεόδωρος, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α., πρόεδρος του Τμήματος Επαγγελματιών, Σταματελόπουλος Ευστάθιος νομικός σύμβουλος, Ηλιάδης Διαμαντής Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτου, Καλύβας Αθανάσιος Γ.Γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτου, και Πλιάκος Τριαντάφυλλος, Ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτου.

Οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α. έθεσαν το θέμα της εξασφάλισης της απαιτούμενης διαφάνειας και αξιοπιστίας του τρόπου διενέργειας της πρακτικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και της πάταξης τυχόν φαινομένων διαφθοράς.

Από πλευράς του ο Υπουργός ενημέρωσε για την πρόθεσή του να αντιμετωπίσει το θέμα με νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα θέσει σύντομα σε διαβούλευση με τους εκπροσώπους του κλάδου.

Άλλα θέματα που τέθηκαν από την πλευρά του Ε.Ε.Α. υπόψη του κ. Σπίρτζη ήταν:

– Η Ασφάλιση υποψηφίων οδηγών μοτοσικλετών.
– Η πρακτική εξέταση στις μοτοσικλέτες να γίνεται και με ειδικά προστατευτικά αντί για στολές.
-Το θέμα της συστέγασης των Σχολών Οδηγών.
– Η καθιέρωση ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης των θεωρητικών μαθημάτων όλων των κατηγοριών (Ε- LEARNING) για ειδικές κατηγορίες υποψηφίων οδηγών όπως ΑΜΕΑ κ.ά.

– Η εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών σε νέες ξένες γλώσσες στην εξέταση των θεωρητικών (αραβικά κ.λπ.).

Οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α. υπέβαλαν τις προτάσεις τους θεωρώντας ότι συμβάλλουν αφενός στη δημιουργία συνθηκών οδικής ασφάλειας και αφετέρου στην καθιέρωση ενός σύγχρονου και πλήρως εναρμονισμένου, με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, συστήματος εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών.

Ο κ. Σπίρτζης, μετά από διάλογο αρκετής ώρας, δήλωσε, με ικανοποίηση και σε καλό κλίμα, ότι οι προτάσεις της αντιπροσωπείας είναι θετικές και θα τεθούν σε διάλογο υλοποίησης με τους ενδιαφερόμενους φορείς.

 

Από το Ε.Ε.Α.