tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Συνάντηση ΕΕΑ – Π. Κουρουμπλή

Στόχος των προτάσεων και της συνεργασίας ήταν ο σχεδιασμός νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, στις 21 Οκτωβρίου 2015, μεταξύ του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, και του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

 

 Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης  ο Υπεύθυνος της Μονάδας Σχεδιασμού και Υλοποίησης Προγραμμάτων του ΕΕΑ κ. Σύρος  Κοσκοβόλης, ο Διευθυντής Πληροφορικής  του Υπουργείου κ. Στρατής Μαραγκός, και η σύμβουλος του Υπουργού κα Φωτεινή Παντιώρα.

 

 

 

 

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ξεκινήσει μια συνεργασία , για την διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών με το ηλεκτρονικό μητρώο του  Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, να εξεταστούν τρόποι για την απλοποίηση διοικητικών διαδικασιών στην παροχή των υπηρεσιών προς τους πολίτες – επαγγελματίες, η χρησιμοποίηση του E- Learning στα προγράμματα Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων του ΕΦΕΤ και για τους Τεχνικούς Ασφαλείας του Υπουργείου Εργασίας και η συζήτηση των προτάσεων του ΕΕΑ για την δημιουργία του E- CHAMBER.

 

Στόχος των προτάσεων και της συνεργασίας ήταν  ο σχεδιασμός νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, για την  αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, και τη  διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών-επαγγελματιών και των εργαζομένων σε αυτούς .

 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και συμφωνήθηκε η συνεργασία των υπηρεσιών για την παρουσίαση προτάσεων που θα επιλύουν τα συγκεκριμένα θέματα.

 

Επίσης συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση την Δευτέρα  26/10/2015 ,ώρα 10 .00 μ.μ. με τον κ. Ιδομενέα Μανωλιτσάκη Διευθύνοντα  Σύμβουλο της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. στα γραφεία  τους (Χανδρή 3, Καλλιθέα).

 

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ευχαρίστησε τον κ. Κουρουμπλή για την άμεση ανταπόκρισή του στα θέματα που συζητήθηκαν και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.