14/03/2018 | 17:00
Συνάντηση του ΕΕΑ με τον κ. Νίκο Τόσκα - 2 Βίντεο
Συνάντηση του ΕΕΑ με  τον κ. Νίκο Τόσκα - 2 Βίντεο
  • Άμεσα ενισχύονται με 150 επιπλέον αστυνομικούς οι ένστολες πεζές περιπολίες στους δρόμους της Αθήνας

 

 

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα είχε, στις 13 Μαρτίου 2018, αντιπροσωπεία του ΕΕΑ.

 

Στη συνάντηση, εκτός του κ. Τόσκα παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης.

 

Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ αποτελούνταν από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Κογιουμτσή, τον Γ’ Αντιπρόεδρο κ. Ηλία Μάνδρο και τον νομικό σύμβουλο του ΕΕΑ κ. Μηνά Βαρντανιάν.

 

Θέμα της συνάντησης ήταν η προστασία της αγοράς, των καταστημάτων και των πολιτών από παραβατικές και καταστροφικές συμπεριφορές ανελέγκτων ομάδων και στοιχείων.

 

Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ εξέθεσε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις οι οποίες δέχονται καταστροφικές επιδρομές από τους «γνωστούς – αγνώστους», «μπαχαλάκηδες» οι οποίοι δρουν ατιμώρητα εδώ και δεκαετίες!

 

Όπως τόνισε η αντιπροσωπεία, «δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε πλέον αυτή την κατάσταση, δεν αντέχουν τα καταστήματα τις καταστροφές και είναι επείγον να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας».

 

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε και η ανομία που επικρατεί πέριξ και εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕ) ιδίως με την εξάπλωση του παραεμπορίου κάθε είδους, το οποίο υποτίθεται ότι πατάσσεται αλλά είναι πάντα εκεί! Ομοίως, ζητήθηκε η ανάληψη δράσεων κατά του παραεμπορίου σε όλη την Αθήνα.

 

Για τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας όπου ανθεί η παραβατικότητα και η κακή ποιότητα ζωής και οι οποίες τώρα κατοικούνται κατά πλειοψηφία από  πρόσφυγες και μετανάστες, η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ παρουσίασε ένα σχέδιο το οποίο περιείχε τα εξής στοιχεία:

1. Την χωροταξική χαρτογράφηση και οριοθέτηση των περιοχών με πυκνό και σημαντικό αριθμό μεταναστών.

2. Τη ριζική αναβάθμιση των περιοχών αυτών και του περιβάλλοντος χώρου με πεζοδρομήσεις, ελαιοχρωματισμούς, αναπαλαιώσεις, φύτευμα πρασίνου, καλό φωτισμό, καθαριότητα και άλλα στοιχεία ποιότητας ζωής.

3. Την ανάδειξη της ποικιλοχρωμίας και των όμορφων χαρακτηριστικών των καταστημάτων μεταναστών,

4. Τέλος, την μετατροπή των περιοχών αυτών ως ιδιαίτερα ποικιλόμορφες περιοχές, άξιες να τις επισκεφτούν τουρίστες  ώστε να αναβαθμιστεί η ζωή και να αισθάνονται οι άνθρωποι εκεί ως ενσωματωμένο και όχι απομονωμένο τμήμα της κοινωνίας, με τα ειδικά εθνικά τους χρώματα.

 

 

Ο Αν. Υπουργός κ. Τόσκας ήταν πολύ θετικός στις προτάσεις του ΕΕΑ και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την πρωτοβουλία του ΕΕΑ να ανοίξει διάλογο με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τόσο λεπτά αλλά και σοβαρά θέματα.

 

Δέχτηκε τις προτάσεις του ΕΕΑ και απάντησε ότι άμεσα ενισχύονται με 150 επιπλέον αστυνομικούς οι ένστολες πεζές περιπολίες στους δρόμους της Αθήνας ιδίως  εκεί που υπάρχει αυξημένη παραβατικότητα. Οι περιπολίες θα ενταθούν και θα γίνουν μεγαλύτερες.

 

Για την περιοχή Πατησίων που υποφέρει από παραβατικές δραστηριότητες θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με συμμετοχή του ΕΕΑ, του Υπουργείου και των πρυτάνεων ώστε να εξεταστούν τα μέτρα που είναι αναγκαίο να ληφθούν. Για το θέμα αυτό πρωτοβουλία θα αναλάβει εκ μέρους του υπουργείου ο Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Δραγατάκης. Ο κ. Δραγατάκης ενημέρωσε το ΕΕΑ, ότι στην περιοχή αρχίζουν άμεσα περιπολίες από ένστολους πεζούς αστυνομικούς για την αποτροπή της παραβατικοτητας και την πάταξη του παρεμπρίου.

 

Ο κ. Τόσκας ενημέρωσε ότι στο εξής θα δοθεί μεγάλο βάρος στην πάταξη των πηγών του παραεμπορίου – λαθρεμπορίου ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο.

 

Τέλος ο κ. Τόσκας αποδέχτηκε πρόσκληση και θα παραβρεθεί σε προσεχή συνεδρίαση του  Δ.Σ. του ΕΕΑ για να ενημερώσει τους επαγγελματίες σε θέματα αρμοδιότητος του για την αγορά και την πάταξη της παραβατικότητας.

 

Δήλωση του Β’ Αντιπροέδρου του ΕΕΑ Νίκου Κογιουμτσή

 

 

Δήλωση του Γ’ Αντιπροέδρου του ΕΕΑ  Ηλία Μάνδρου

 

 

 

 

 

ΑΣΒ

 

 

 

 
 
 
Tags: Εμπόριο Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1597 φορές

Σχετικές Ειδήσεις