tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Συνάντηση Τσίπρα με εκπροσώπους επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ εξέφρασε απαισιοδοξία για το ενδεχόμενες λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών.

Στο Γραφείο του στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί το Σάββατο 26 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 11 το πρωί θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων της πόλης.

Θέμα της συνάντησης είναι η ενημέρωση του πρωθυπουργού για τα αιτήματα των επιμελητηρίων, εν όψει της ομιλίας που θα πραγματοποιήσει στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στις 8μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". Στη συνάντηση θα είναι παρόντες και υπουργοί.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) Μιχάλης Ζορπίδης χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά είναι ο πρωθυπουργός αυτός που έρχεται να συναντηθεί με τους φορείς της πόλης και να τους ακούσει, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια μετέβαιναν εκείνοι στην πρωτεύουσα για να θέσουν στον εκάστοτε πρωθυπουργό τα ζητήματα και τις προτάσεις τους.

Ο κ. Ζορπίδης εξέφρασε, ωστόσο, απαισιοδοξία για το ενδεχόμενες λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών.

"Εκείνο που μας προβληματίζει είναι το γεγονός ότι οι διαγραφές των μελών μας αυξάνονται, ενώ οι εγγραφές μειώνονται και αυτό δείχνει ότι κλείνουν πολλές επιχειρήσεις" είπε ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

Επιπλέον, σημείωσε ότι οι φόροι που επιβάλλονται είναι πολύ υψηλοί και δυσβάσταχτοι για τους επαγγελματίες, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε, εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους, να δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον τόσο για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους όσο και για τους συνταξιούχους.

Φλέγοντα ζητήματα για την πόλη, σύμφωνα με τον κ. Ζορπίδη, είναι η ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στο μετρό, το αεροδρόμιο αλλά και η αναδιοργάνωση του ΟΑΣΘ. Ζητήματα που, όπως είπε, θα συζητήσουν με τον Πρωθυπουργό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ