17/02/2018 | 09:01
Συνάντηση Χατζηθεοδοσίου – Παναγιωτάκη για θέματα ενέργειας
Συνάντηση Χατζηθεοδοσίου – Παναγιωτάκη για θέματα ενέργειας

Συνάντηση συνεργασίας είχαν ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη, μετά από πρόσκληση του τελευταίου. Η συνάντηση περιεστράφηκε γύρω από ενεργειακά θέματα και κυρίως γύρω από την ηλεκτροδότηση.

 

Ο κ. Παναγωτάκης ενημέρωσε τον κ. Χατζηθεοδοσίου για την πορεία της ΔΕΗ στα χρόνια της κρίσης και τις δυσκολίες του οργανισμού με τη μείωση των εσόδων, για το κόστος ενέργειας και την κατανομή του στους καταναλωτές, για τις ρυθμίσεις χρεών που έχουν θεσπιστεί, για το κοινωνικό τιμολόγιο, τη λιγνιτική πολιτική αποκέντρωσης και ιδιωτικοποίησης μέρους των ορυκτών αποθεμάτων καθώς και για τις προοπτικές του τομέα, με βάση τα σχέδια διαφοροποίησης της κρατικής πολιτικής, με την είσοδο του ανταγωνισμού στην παραγωγή και διανομή ενέργειας.

 

Όπως είναι γνωστό, η ΔΕΗ, στο νέο πλαίσιο  ανταγωνισμού, προχώρησε σε σημαντικές συμφωνίες και επιχειρηματικές δράσεις όπως η πολύπλευρη συνεργασία με τον κινέζικο κολοσσό και μια από τις πλέον σύγχρονες εταιρείες, τη SΗΕNHUA, σε θέματα έρευνας και  θέματα εμπορίας και ανάπτυξης και με τη πολυεθνική GENERAL ELECTRIC, ενώ προχωρεί η εξαγορά της EDS από τη FYROM και η συμφωνία συνεργασίας με την μεγάλη ελληνική κατασκευαστική εταιρεία, την Αρχιρόδον.

 

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Παναγιωτάκη για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι σε αυτές τις τελευταίες φάσεις της ύφεσης, ιδίως με τις μεγάλες επιβαρύνσεις σε φόρους και εισφορές, το κλείσιμο μεγάλου αριθμού υγειών επιχειρήσεων και  τις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν, πολλές φορές, να μη μπορούν ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα να πληρώσουν. Μπροστά στην προοπτική περάσματος στην ανάπτυξη όμως, οι ελπίδες στρέφονται σε βελτίωση της θέσης τους, ώστε και η ΔΕΗ από την πλευρά της να μην έχει πρόβλημα.

 

Ο κ Χατζηθεοδοσίου προσκάλεσε και ο κ. Παναγιωτάκης αποδέχτηκε, να επισκεφθεί το ΕΕΑ και να εκθέσει στο Δ.Σ του Επιμελητηρίου την πολιτική της ΔΕΗ καθώς και το νέο πολύ-εταιρικό τοπίο της ενέργειας στη χώρα, μέσα στο οποίο θα λειτουργούν πλέον και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

 

 

 

ΑΣΒ

Tags: Ενέργεια, Πρόεδρος ΕΕΑ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1512 φορές

Σχετικές Ειδήσεις