tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Συνέντευξη: Αργύρης Αργυρόπουλος Πρόεδρος του Ε.Β.Επ. Ροδόπης

Ο πρόεδρος του επαγγελματικού και βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ροδόπης περιγράφει τα προβλήματα που εχει ο κλάδος στην περιοχή του Έβρου και προτείνει λύσεις.

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Γιακουμή.


Ο πρόεδρος του επαγγελματικού και βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ροδόπης περιγράφει τα προβλήματα που εχει ο κλάδος στην περιοχή του Έβρου και προτείνει λύσεις που θα μπορούσαν να βοηθούσαν οικονομικά , βιοτεχνικά και επαγγελματικά τους συναδέλφους του στην περιοχή. 

Ο κ. Αργυρης Αργυρόπουλος αναφέρει στην επικοινωνία που ειχαμε μαζί του: 

Η κατάσταση στους Επαγγελματίες και τους Βιοτέχνες είναι τραγική και σε πανελλαδικό και σε τοπικό επίπεδο. Πολλοί συνάδελφοι αδυνατούν και τα άκρως απαραίτητα να αποπληρώσουν. Το 2016 φοβάμαι ότι θα είναι η ταφόπλακα για πάρα πολλούς.
Η καταρράκωση των ΜΜΕ σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας, διόγκωση της ανεργίας και ανθρωπιστική κρίση που πλήττει και τις οικογένειες των Επαγγελματιών που σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα οι περισσότεροι εξ αυτών ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές να πληρώσουν στερούμενοι ακόμη και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 
Εάν δεν μειωθεί η ανεργία και το τραπεζικό σύστημα δεν στηρίξει με χρήμα και ευνοϊκούς όρους την αγορά, θα μειωθεί πολύ γρήγορα ο αριθμός των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων. 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, είναι η ανεργία, που στο Νομό μας αγγίζει το 30%, πράγμα που σημαίνει έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και μείωση του τζίρου. Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα ήταν και είναι πολύ υψηλή. Απαιτούνται ριζικές μεταρρυθμίσεις αφ’ ενός στους θεσμούς της αγοράς εργασίας και την οικονομία και αφ’ ετέρου μέτρα που θα προστατέψουν τον πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας. 
Επείγει λοιπόν η γρήγορη αποκλιμάκωσή της ανεργίας, η αύξηση της απασχόλησης καθώς και η δρομολόγηση ενός αναπτυξιακού μοντέλου που θα φέρει νέες επενδύσεις, μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις που θα 
προσλαμβάνουν νέους, μείωση του κόστους εργασίας, σταθερό φορολογικό σύστημα τουλάχιστον πενταετίας, μείωση ασφαλιστικών εισφορών για να μπορέσουν να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα και στο Νομό μας. 
Η χώρα θα πρέπει να προωθήσει μεταρρυθμίσεις τέτοιες που θα επιτρέψουν στον ιδιωτικό τομέα ν’ αναπτυχθεί. Για να μετασχηματιστεί σε μια οικονομία παραγωγική απαιτούνται σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις, η ενθάρρυνση των οποίων θα προκύψει μόνο με την αλλαγή της γνωστής ακολουθούμενης πολιτικής.