20/03/2017 | 14:11
Συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από πλειστηριασμούς
Συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από πλειστηριασμούς

Σταθερή στην απόφασή της για αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών κατοικίας με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το  Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, όσον αφορά την κατοικία του οφειλέτη – φυσικού προσώπου, παραμένει η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Σε αυτό το πλαίσιο και αυτή την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν από τους παραπάνω πλειστηριασμούς. 

Κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Στη σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αναφέρονται ακόμη τα εξής:

“Διαπιστώνουμε ότι σήμερα αδικαιολόγητα στοχοποιείται ο Έλληνας Συμβολαιογράφος κατά τη διεξαγωγή εκείνων των πλειστηριασμών που καμία σχέση δεν έχουν με πλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής κατοικίας των συμπολιτών μας. 

Μετά από έξι (6) μήνες αποχής, παρατηρούμε ότι η διενέργεια των υπολοίπων πλειστηριασμών οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με πλειστηριασμούς κατοικίας, σε ορισμένα Ειρηνοδικεία της Χώρας είναι αδύνατη λόγω αντιδράσεων μερίδας συμπολιτών μας. Επιπλέον γνωρίζουμε ότι αρκετοί συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απώλειας της πρώτης και μοναδικής κατοικίας τους, δεν εξαντλούν το σύνολο των δυνατοτήτων προστασίας τους που τους παρέχουν οι ισχύουσες σήμερα διατάξεις.

Ζητάμε από την Πολιτεία να προβεί σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη και ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας των πλειστηριασμών”. 

Tags: Ακίνητα, Δικαιοσύνη, Συνδικαλιστικά Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1108 φορές

Σχετικές Ειδήσεις