30/08/2017 | 14:30
Συνεχίζεται το σαφάρι ελέγχων για φοροδιαφυγή-"Λουκέτα" και πρόστιμα
Συνεχίζεται το σαφάρι ελέγχων για φοροδιαφυγή-"Λουκέτα" και πρόστιμα
Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για φοροδιαφυγή στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές, με τα πρόστιμα και τα "λουκέτα" να πέφτουν "βροχή".
Πιο συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε στην παραλία της Κατερίνης εντοπίστηκε ταβέρνα που δεν είχε κόψει αποδείξεις 16.400 ευρώ, ενώ στη Πάρο και στην Μύκονο, σε γνωστές ταβέρνες επιβλήθηκαν οι ποινές που προβλέπει ο νόμος επίσης για μη έκδοση αποδείξεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Σε ταβέρνα στην Πάρο, από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κόψει 36 αποδείξεις αξίας 6.500 ευρώ. Το κατάστημα σφραγίστηκε τη Δευτέρα συνοδεία της Αστυνομίας αλλά κατά περίεργο τρόπο λίγες ώρες αργότερα αφαιρέθηκε η κορδέλα σφράγισης της ΑΑΔΕ και ζητήθηκε εκ νέου η συνδρομή του Ταξίαρχου για να επανατοποθετηθεί. Και πάλι όμως στη συνέχεια σβήστηκε από τη σφράγιση η ένδειξη "κλειστό λόγω φοροδιαφυγής" με αποτέλεσμα η επιχείρηση να αντιμετωπίζει τώρα την ποινή του δεκαήμερου λουκέτου αντί για το 48ωρο κλείσιμο που της είχε επιβληθεί.
Σε άλλη περίπτωση σε ταβέρνα της Μυκόνου διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε κόψει 65 αποδείξεις αξίας 24.000 ευρώ αν και είχε πληρωθεί μέσω POS και είχε χρεώσει τις κάρτες των πελατών.
Μη έκδοση αποδείξεων εντοπίστηκε και σε κυλικείο στο καράβι της γραμμής που κάνει το δρομολόγιο Καβάλας - Θάσου όπου και εκεί επιβλήθηκε πρόστιμο καθώς η νομοθεσία δεν προβλέπει λουκέτο για τέτοιες περιπτώσεις.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Tags: Εμπόριο, Φορολογία Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1193 φορές

Σχετικές Ειδήσεις