tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Συνομιλία για λίγα λεπτά είχαν Ομπάμα – Βαρουφάκης

Ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρόεδρο Ομπάμα ειχε ο υπουργός Οικονομικών Γιανης Βαρουφάκης

Ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρόεδρο Ομπάμα ειχε ο υπουργός Οικονομικών Γιανης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της τελετής για τον εορτασμό της ελληνικής ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο, όπως μεταδίδει η Καθημερινή.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, έγινε μια ανασκόπηση των δυσκολιών που αντιμετώπισε και ο κ. Ομπάμα όταν έγινε πρόεδρος και κλήθηκε να διαχειρισθεί την τεράστια οικονομική κρίση μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers και δεχόταν πιέσεις προς την κατεύθυνση της λιτότητας τις οποίες, σύμφωνα με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, έπρεπε να αποδομήσει.

«Κάναμε μια σύγκριση της δικής μας εμπειρίας που είναι αντίστοιχη και πολύ διαφορετική ταυτόχρονα», ανέφερε ο κ. Βαρουφακης και πρόσθεσε ότι υπήρξε μια ανταλλαγή απόψεων για το σημαίνει αυτό, για τις δυσκολίες που είχε εκείνος, στην δική του περίπτωση με την κατάσταση στην Γουολ Στριτ, ενώ στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης το θέμα ήταν η μεταφορά των ζημιών στους ώμους των φορολογουμένων της Ελλαδας και της Ευρωζώνης.

«Εξετάσαμε και την αναγκη αναζητησης πρακτικών και ουσιαστικών τρόπων για το πώς μπορεί να αποφευχθεί μια αποσταθεροποίηση, είτε από ατύχημα είτε από μη ελεγχόμενες διαδικασίες», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης που υπογράμμισε οτι ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την προσωπική του συμπαράσταση και αυτή της κυβέρνησής του, ενώ παράλληλα είπε ότι πρέπει οι εταιροι να δείξουν ευελιξία, για να προσθέσει απο την πλευρα του ο κ. Βαρουφακης ότι και η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει το ιδιο και να συμβιβαστεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά όχι σε βαθμό υποτέλειας.

Σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή, κατά τον κ. Βαρουφακη, ο οποίος αργότερα σήμερα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιου, είναι ξεκάθαρο ότι ο ίδιος ο κ. Ομπάμα και η κυβέρνησή του εκδηλώνουν «την απόλυτη συμπαράστασή τους στο έργο της ελληνικής κυβέρνησης».

Πηγή:www.capital.gr