tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Συζήτηση στο Βερολίνο για την Ελλάδα, χωρίς ελληνική παρουσία

Πέντε υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα συναντηθούν την Παρασκευή στο Βερολίνο.

Πέντε υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα συναντηθούν την Παρασκευή στο Βερολίνο.

Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι το ελληνικό ζήτημα, χωρίς όμως να προβλέπεται εκπροσώπηση από την ελληνική πλευρά.

Πιο συγκεκριμένα θα συναντηθούν με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα συζητήθεί ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Επίσης θα συμμετάσχουν εκπρόσωπος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως είναι γνωστό μέχρι τώρα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει αποφασίσει για τη συμμετοχή του με χρηματοδότηση στο πρόγραμμα και ζητεί συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ως προϋπόθεση. Όμως το θέμα της συμμετοχής είναι κυρίως πολιτικό και αποτελεί ιδίως για τη γερμανική και την ολλανδική κυβέρνησης απαραίτητο όρο.

Η Sueddeutsche Ζeitung υπενθυμίζει ότι η Bundestag έχει εγκρίνει το δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει και το ΔΝΤ, το οποίο όμως μέχρι τώρα αρνείται επίμονα, έχει ωστόσο υποσχεθεί να αποφασίσει μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι τώρα οι εμπειρογνώμονες της Ουάσιγκντον έχουν θέσει ένα σαφή όρο, την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό το αίτημα του ΔΝΤ το απορρίπτει όμως συνεχώς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

 

Πηγή : www.naftemporiki.gr