tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Τα 2/3 των κατοίκων του πλανήτη έχουν κινητό τηλέφωνο

από το σύνολο των κινητών τηλεφώνων, που βρίσκονται σήμερα στα χέρια των κατοίκων της γης, σχεδόν τα μισά ανήκουν στην κατηγορία των smartphones

Κάτοχοι – τουλάχιστον – μίας συσκευής κινητού τηλεφώνου είναι σήμερα 5,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι, διεθνώς, ήτοι τα 2/3 ή το 58% του παγκόσμιου πληθυσμού, που υπολογίζεται σε 7,6 δισ. Μάλιστα, από το σύνολο των κινητών τηλεφώνων, που βρίσκονται σήμερα στα χέρια των κατοίκων της γης, σχεδόν τα μισά ανήκουν στην κατηγορία των smartphones. Οι αριθμοί, που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hootsuite, επιβεβαιώνουν ότι το κινητό τηλέφωνο είναι πλέον ένα καθημερινό εργαλείο στα χέρια πολιτών, ακόμη και εκείνων που στερούνται βασικών μέσων διαβίωσης.

Περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. O μέσος χρήστης αφιερώνει 6 ώρες ημερησίως στο InternetΑπό τα ίδια στοιχεία προκύπτει, ωστόσο, ότι η πρόσβαση το Διαδίκτυο δεν είναι – ακόμη τουλάχιστον – εξίσου ευχερής για όλους τους κατοίκους του πλανήτη. Σύμφωνα με την έκθεση της “Hootsuite” (Digital in 2018 Global Overview), μόνο κάτι περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, δυνατότητα σύνδεσης στο Internet έχουν περίπου 4 δις άνθρωποι, που αντιστοιχεί στο 53% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ένα άλλο εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα της έκθεσης είναι ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν, πλέον, όλο και περισσότερο χρόνο στο Διαδίκτυο: ο μέσος χρήστης αφιερώνει περίπου 6 ώρες την ημέρα σερφάροντας στο Internet.

Τα ίδια στοιχεία, που αφορούν το 2018, δείχνουν ότι παράλληλα με την κατοχή κινητού τηλεφώνου και την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αυξάνεται και η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σήμερα, από το σύνολο του πληθυσμού της γης περίπου τα 3,2 δις άνθρωποι χρησιμοποιούν τα social media, αριθμός που ποσοστιαία αντιστοιχεί στο 42%. Εξ αυτών περίπου τα 3 δις πολίτες ή το 39% συνδέονται από τις φορητές τους συσκευές.

Τάχιστη μεγέθυνση

Ο ψηφιακός πληθυσμός της γης μεγεθύνεται τάχιστα τα τελευταία χρόνια και προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Hootsuite, από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018, οι κάτοικοι του πλανήτη που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο αυξήθηκαν κατά 7%, που σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο 248 εκατ. νέοι χρήστες του Internet προστέθηκαν παγκοσμίως.

Το ίδιο διάστημα, οι κάτοχοι κινητού τηλεφώνου αυξήθηκαν κατά 4%, ήτοι 218 εκατ. άνθρωποι απέκτησαν κινητό μέσα σε ένα μόλις χρόνο. Εξίσου ραγδαία είναι η αύξηση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παγκοσμίως. Μεταξύ Ιανουαρίου 2017 και Ιανουαρίου 2018, οι άνθρωποι που κάνουν χρήση των social media αυξήθηκαν κατά 14%, που σημαίνει ότι μέσα σε ένα μόνο χρόνο 360 εκατ. άνθρωποι εισήλθαν στην παγκόσμια κοινότητα των χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: www.sepe.gr