tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Τα καλύτερα έργα ΣΔΙΤ τα σχολείά της Αττικής

Ως τα καλύτερα έργα ΣΔΙΤ παγκοσμίως στον τομέα της εκπαίδευσης για το έτος 2014 βραβεύτηκαν τα έργα ΣΔΙΤ των σχολείων της Αττικής

Ως τα καλύτερα έργα ΣΔΙΤ  παγκοσμίως στον τομέα της εκπαίδευσης για το έτος 2014 βραβεύτηκαν  τα έργα ΣΔΙΤ των σχολείων της Αττικής.  Η διεθνής βράβευση έγινε από το εγνωσμένο περιοδικό WorldFinance

Ο βασικός λόγος για τη βράβευση αυτή αποτελεί η καινοτόμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο χρηματοδότηση των έργων αυτών από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA. Με τη συγκεκριμένη απόφαση αναγνωρίζεται επίσης η  συστηματική προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ και των εμπλεκόμενων φορέων να επιτύχουν διεθνώς αναγνωρίσιμες πρωτοποριακές λύσεις στη χρηματοδότηση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα. Η συνολική χρηματοδότηση για τα 24 Δημόσια Σχολεία ΣΔΙΤ είναι 110 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος στην βράβευση από το  περιοδικό WorldFinance προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Η βράβευση αυτή αποτελεί τιμή για την Ελλάδα, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ, καθώς αποδεικνύει ότι με συστηματικό τρόπο και διεθνή προσανατολισμό, η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορεί και να προσελκύει επενδύσεις προς όφελος της κοινωνίας, της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας και να κάνει πράξη το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. Ένα μοντέλο το όποιο κινητοποιεί κοινοτικούς πόρους, πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και τους ιδιώτες επενδυτές, με διεθνή πρότυπα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικά στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, η οποία με μεθοδικό, συστηματικό και διεθνή προσανατολισμό υλοποιεί σημαντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».