tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 18-10-2016

Τα ετεροχρονισμένα οθωμανικά όνειρα του Ερντογάν έχουν την τιμητική τους σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα, ετεροχρονισμένα,  οθωμανικά όνειρα του Ερντογάν έχουν την τιμητική τους σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ωστόσο, καλά θα κάνουμε να μην τα υποτιμάμε και πολύ περισσότερο να μη τα χλευάζουμε γιατί πίσω τους κρύβονται μεγάλες δυνάμεις της τουρκικής αστικής τάξης που οι βλέψεις της δεν περιορίζονται στα λόγια των κυβερνώντων αλλά και σε έργα. Καθόλου τυχαία η εμπλοκή της Τουρκίας σε πολυμέτωπους πολέμους με φιλόδοξα σχέδια, κθόλλου τυχαίες οι ταυτόχρονες προκλήσεις στο Αιγαίο και στη Ν.Α. Μεσόγειο, όπου και οι ΑΟΖ.

 

Τίτλος  της ημέρας: ΕΘΝΟΣ: " Ερντογάν…χωρίς σύνορα"

Και ο δυσάρεστος τίτλος: ΤΑ ΝΕΑ: " Κωδικός 655€. Οι νέες συντάξεις στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ"

 

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 18-10-2016

 

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Κρύος ιδρώτας"

 

Η εφημερίδα γράφει ότι: " Θα επανελεγχθούν (;) υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών και πολιτικοί που είχαν εμπλακεί στις χρηματοδοτήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και είχαν προστατευτεί με τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου"

 

ΕΘΝΟΣ: " Ερντογάν…χωρίς σύνορα"

 

Η εφημερίδα σημειώνει: "Ομιλία-σοκ του "σουλτάνου". Διεκδικεί σφαίρες επιρροής σε τρεις ηπείρους: Από τη Ρωσία μέχρι τη Βοσνία και από τη Λιβύη έως το Ιράκ. Νέες προκλήσεις για Δυτική Θράκη, Θεσσαλονίκη, Αιγαίο και Κύπρο. Πρωτοφανής σύγχυση με το πρώτο τηλεγράφημα του ΑΠΕ"

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Ο Ερντογάν προκαλεί για Θράκη και Θεσσαλονίκη"

 

Η εφημερίδα γράφει ότι: " Ονειρεύεται νεο-οθωμανικό χαλιφάτο από τη Θεσσαλονίκη και τα Βαλκάνια έως την Ανατολική Ευρώπη,τη Μεση Ανατολή και τη Λιβύη. Νέο παραλήρημα μετά την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης".

 

ΕΣΤΙΑ: "Η ΝΔ αλλάζει στρατηγική"

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Συνειδητοποιώντας ότι ήδη είναι μια "κυβέρνησις σε αναμονή" η Νέα Δημοκρατία δίδει απτά δείγματα αλλαγών στην αντιπολιτευτική της τακτική."

 

Η ΑΥΓΗ: "Παιχνίδι Ερντογάν με τη φωτιά"

 

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα οθωμανικά "σύνορα της καρδιάς" ονειρεύεται ο Τούρκος πρόεδρος. ΥΠΕΞ: Προκλητική και επικίνδυνη η ανακίνηση συνοριακών ζητημάτων. Έντονες αντιδράσεις απο όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης".

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: " Και φτωχοί και χρεωμένοι"

 

Η εφημερίδα γράφει ότι: " Την έλευση του "κουαρτέτου" περιμένει η κυβέρνηση για τη δεύτερη αξιολόγηση. Ωστόσο, τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας "αξιολογούν" ως αποτυχημένη τη συνταγή της λιτότητας."

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : "Οθωμανικά όνειρα από Ερντογάν"

Σύμφωνα με την εφημερίδα : "Δύο εβδομάδες μετά την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε προβάλλοντας "οθωμανικά όνειρα" καθώς αναφέρθηκε στα "συναισθηματικά" σύνορα της γειτονικής χώρας τα οποία επέκτεινε από τη Βόρεια Αφρική έως τη Σιβηρία, κάνοντας ειδική αναφορά στη Δυτική Θράκη και τη Θεσσαλονίκη.

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : "Βήμα για νέους αγώνες και προετοιμασία για απεργία"

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα : "Με μαζικές διαδηλώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε περισσότερες από 20 ακόμα πόλεις, χιλιάδες εργαζόμενοι κατέθεσαν χθες το δικό τους "πόρισμα"."

 

ΤΑ ΝΕΑ: " Κωδικός 655€. Οι νέες συντάξεις στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ"

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Έρχεται το μεγάλο κούρεμα για τους νέους συνταξιούχους μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό. Μέση σύνταξη 655 ευρώ, η οποία θα ισοδυναμεί με επίδομα."

 

Kontra News : " Δικαστής έδωσε τα θέματα των εξετάσεων στη φίλη του!"

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα: "Με ροζ κασέτες εκβιάζουν οι καναλάρχες δύο δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο ένας εκ των οποίων κατέχει και τη νευραλγική θέση του αντιπροέδρου!"

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πονοκέφαλος οι καθυστερήσεις"

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Έντονο προβληματισμό προκαλεί η ολιγοήμερη καθυστέρηση στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. "

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ : "Διπλό στοίχημα"

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα : "Αγώνα δρόμου κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει όλα τα μέτωπα με τους δανειστές πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου".

 

 

Πηγή: Το Ποντίκι

 

 

 

ΣΒ