tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 8-1-2017

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 08-01-2017.

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 08-01-2017.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μέτρα 4 δισ. (πάλι) στο τραπέζι»

 

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μετά τα Φώτα στο…σκοτάδι! Επιστρέφουν δριμύτεροι οι δανειστές με εκβιασμούς. Η κυβέρνηση θυσιάζει (!!!) το αφορολόγητο για να σώσει τις κύριες συντάξεις»

 

ΕΘΝΟΣ: «Τουρκικές νάρκες στο παρά πέντε της Γενεύης»

 

Η εφημερίδα σημειώνει: «ξεκινούν σήμερα στη Γενεύη οι διακοινοτικές συνομιλίες για το Κυπριακό, με την Άγκυρα να ναρκοθετεί τη διαδικασία εν όψει της διεθνούς διάσκεψης την Πέμπτη. Η Τουρκία εγείρει μονομερή εμπόδια επιμένοντας στο θέμα των εγγυήσεων».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ποιοι κλειδώνουν σύνταξη το 2017»

 

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι τέσσερις κατηγορίες ασφαλισμένων 56 έως 61 ετών που μπορούν να υποβάλουν φέτος αιτήσεις εξόδου από την εργασία. Πόσο μειώνονται το 2017 οι κύριες συντάξεις, με το νόμο Κατρούγκαλου και πως κλιμακώνονται οι περικοπές στη διετία 2018-2019».

 

ΕΣΤΙΑ: «Το έγκλημα του Κ. Σημίτη»

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η ΕΛΛΑΣ πλησιάζει σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό ματαίχμιο. Να έχει συμπληρώσει μια οκταετία στην ζώνη του ευρώ ως κανονική χώρα της Ευρώπης και επίσης μια οκταετία ως χρεωκοπημένη χώρα εντός αυτής».

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Φωτιά στα καύσιμα, πάγος στην αγορά»

 

Η εφημερίδα γράφει ότι: «με τις μεγάλες αυξήσεις των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, την ίδια ώρα που σκαρφαλώνουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, διακυβεύεται η ανάκαμψη της οικονομίας. Παράλληλα μπορεί να πυροδοτηθεί κύμα ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες».

 

ΤΑ ΝΕΑ: «Ορατότης μηδέν-Κρύο, φόροι και ακιυβερνησία»

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μπορεί ο χιονιάς να ταλαιπωρεί ορισμένες περιοχές της χώρας αλλά κάποια στιγμή θα τελειώσει. Αντιθέτως τα προβλήματα που προκαλεί η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα βρουν τη λύση τους αλλά ενίοτε επιδεινώνονται με σφοδρότητα, όπως συμβαίνει με την επέλαση των φόρων, το χάος με τα μπλοκάκια και την αβεβαιότητα στην αξιολόγηση, προκαλώντας απελπισία παντού».

 

KONTRA NEWS: «Εξαγόραζαν υπουργούς με τις μίζες»

 

Η εφημερίδα γράφει ότι: «με μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η NOVARTIS εξαγόραζε υπουργούς, κρατικούς αξιωματούχους, διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων, δημόσιων νοσοκομείων και μεγαλοδημοσιογράφους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία χρησιμοποιούσε για εκβιαστικές επιθέσεις εναντίον εκείνων που τολμούσαν να εναντιωθούν στις μαφιόζικες πρακτικές».

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ποδαρικό με φοροελέγχους»

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σαρωτικούς ελέγχους στο επιχειρείν σχεδιάζει για το τρέχον έτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, της φορολογικής απάτης, του παραεμπορίου και της παραοικονομίας».

 

ΣΒ