tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Taxisnet : Ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Παρά το γεγονός ότι πληροφορίες ήθελαν την εφαρμογή να ανοίγει αύριο ή μεθαύριο τελικά άνοιξε την Δευτέρα το βράδυ

Ενεργοποιήθηκε την Δευτέρα  η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι έχοντες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους σε 100 δόσεις (εφόσον τα χρέη δεν ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ) ή σε έως και 72 δόσεις (εφόσον χρωστούν περισσότερα από 15.000 ευρώ).

Παρά το γεγονός ότι πληροφορίες ήθελαν την εφαρμογή να ανοίγει αύριο ή μεθαύριο τελικά άνοιξε την Δευτέρα το βράδυ και ήδη πάνω από 200 φορολογούμενοι έχουν κάνει αιτήσεικς αι αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί όπως έλεγαν στελέχη της ΓΓΔΕ «αυτό δείχνει ότι αναμένεται να ανταποκριθεί μεγάλος αριθμός φορολογουμένων στην ρύθμιση».

Πως όμως μπορούν οι φορολογούμενοι να κάνουν την αίτησή τους;

ΒΗΜΑ 1ο: Μπαίνουν στην ιστοσελίδαwww.gsis.gr<http://www.gsis.gr/>. Αμέσως μετά με τους κωδικούς τους μπαίνουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο taxis.

BHMA 2ο : Πηγαίνει στην ένδειξη «Εφαρμογές taxisnet» και επιλέγει «Αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014».

ΒΗΜΑ 3ο : Στην οθόνη εμφανίζεται η «Υποβολή Αίτησης» και πατάει την επιλογή «Υποβολή νέας», εμφανίζεται η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες εντάσσονται υποχρεωτικά στη ρύθμιση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στη ρύθμιση, το σύστημα δεν επιτρέπει στο φορολογούμενο να προχωρήσει στην υποβολή αίτησης πριν ρυθμίσει μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων ή εξοφλήσει τις εκτός ρύθμισης ληξιπρόθεσμες οφειλές του. Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζεται το μήνυμα «έχετε ληξιπρόθεσμες ατομικές οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στην παρούσα ρύθμιση. Προκειμένου να τηρηθεί η ρύθμιση την οποία αιτήστε, θα πρέπει να τακτοποιήσετε αυτές τις εκκρεμότητές σας».

ΒΗΜΑ 4ο: Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, γίνεται επιλογή των δόσεων της ρύθμισης

ΒΗΜΑ 5ο: Υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση περί υποβολής όλων των προβλεπόμενων φορολογικών δηλώσεων.