tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Θεσσαλονίκη :28o Money Show 2017

Περισσότερες από 100 ενημερωτικές εκδηλώσεις, στις οποίες παρέστη το σύνολο σχεδόν των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, επιχειρηματιών από την περιοχή

 

 

Περισσότερες από 100 ενημερωτικές εκδηλώσεις, στις οποίες παρέστη το σύνολο σχεδόν των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, επιχειρηματιών από την περιοχή, αλλά και αρκετών μελών του υπουργικού συμβουλίου, περιλάμβανε το φετινό 28ο πολυσυνέδριο Money Show, που  πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 19 έως και 21 Μαΐου στο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης από το Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και την Excess Advertising.

Η βιομηχανία, το εμπόριο, ο τουρισμός κι οι επενδύσεις, τομείς με μεγάλη δυναμική που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια που κάνει η ελληνική οικονομία για να αλλάξει σελίδα και να επιστρέψει σε έναν ενάρετο κύκλο διατηρήσιμης ανάπτυξης, βρέθηκαν στο επίκεντρο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Η πρώτη μέρα του Συνεδρίου είχε άρωμα γαστρονομίας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την προώθηση και την πιστοποίηση της μακεδονικής κουζίνας και ειδικότερα των τυπικών γαστρονομικών προϊόντων. Υπό τον συντονισμό του τμήματος προβολής αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Πιστοποίησης Μακεδονικής Κουζίνας ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές συνταγές φτιαγμένες από τοπικά προϊόντα δια χειρός των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Στη συνέχεια, στην εκδήλωση του ΣΕΒΕ με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα ΔΟΣ & ΑΣ,  Γεώργιο Τσίπρα αναπτύχθηκαν θέματα για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη με παρουσίαση  εφαρμογών τους από εταιρείες της Βόρειου Ελλάδας, ενώ ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων οργάνωσε ανοικτή συζήτηση με θέμα « Ομαδική ασφάλιση. Σχέση εμπιστοσύνης και πίστης στην επιχείρηση» με την παρουσία μελών κορυφαίων επιχειρήσεων στην ομαδική ασφάλιση.

Τη δεύτερη μέρα του 28ου Money Show το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, από κοινού με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, συνδιοργάνωσαν το κεντρικό gala με θέμα «Θεσσαλονίκη, Νέα εποχή»  αφιερωμένο στις επενδύσεις και τις υποδομές στην Βόρεια Ελλάδα. Εκπρόσωποι σημαντικών εταιριών που συμμετέχουν στην ανάπτυξη της περιοχής θα ανοίξουν την εκδήλωση με ομιλίες βασισμένες στην δράση τους. Πιο συγκεκριμένα, θα εκπροσωπηθούν οι εταιρείες, Αέριο Θεσσαλονίκης –Θεσσαλίας και ΕΔΑ  Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας που διαχειρίζονται το αέριο στην Βόρεια Ελλάδα, οι  Αττικό μετρό και κοινοπραξία AIASA, υπεύθυνες για την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης και η Bonatti J&P ΑΒΑΞ υπεύθυνη της κατασκευής του διακρατικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου TAP, που θα δώσει τη δυνατότητα στις αγορές της Ευρώπης να αποκτήσουν ακόμη μια αξιόπιστη πηγή προμήθειας φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν. Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν o Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης  Στέργιος Πιτσιόρλας.

Στην εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ελληνοιταλικό επιμελητήριο για τον Τουρισμο αναπτύχθηκαν  τρεις ενότητες για τον   τουρισμό πόλης, τον οικογενειακό τουρισμό και τις επενδύσεις στο τομέα τουρισμού. Τέλος, «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο ρόλος τους στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας» ήταν  το θέμα που επέλεξε το Βιοτεχνικο επιμελητήριο Θεσσαλονικης. Μεταξύ των ομιλητών οι βουλευτές Δημήτρης Μάρδας, Θεόδωρος Καράογλου και Γιώργος Αρβανιτίδης.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα  της τρίτης μέρας του Συνεδρίου κατείχαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσαν το ΚΕΠΑ σε Συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με θέμα

«Σύγχρονα επιχειρηματικά εργαλεία για τους επαγγελματίες τους αύριο» και του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης  με θέμα «Χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σχέδιο Γιούνκερ για την επιχειρηματικότητα», στην οποία κεντρικοί ομιλητές ηταν οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη και του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Εκτός των παραπάνω, κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου διοργανώθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, όπως αυτές του Οικονομικού επιμελητηρίου Ελλάδος (περιφερειακό γραφείο κεντρικής Μακεδονίας), του Ελληνοτουρκικού επιμελητηρίου με θέμα «Η ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων και η θετική επίδραση της οικονομικής συνεργασίας στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας», με ομλητές το βουλευτή Δημήτρη Μάρδα, το Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δ. Συμεωνίδη, του ΕλληνοΡωσικου επιμελητηρίου με θέμα «Ελλάδα – Ρωσία. ΕυρωΑσιατικη Ένωση», του ΕλληνοΒουλγαρικού επιμελητηρίου με θέμα «Ο τουρισμός ως δίαυλος ανάπτυξης των σχέσεων και της οικονομίας Ελλάδας – Βουλγαρίας»  .

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε και η εκδήλωση του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων των Ιταλικών Πανεπιστημίων με θέμα  «Ελλάδα – Ιταλία Κοινή προσέγγιση της κρίσης».

Τέλος, την πρώτη και τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε το 11o Open Coaching Day με θεματα “Εισαγωγη στο Coaching – Life Balance” και ομιλήτρια την Κ. Γκόρη, personal and executive coach  της Active Coaching και «Ολοι χρειάζονται έναν coach» με τον PCC  της Positivity, Α. Δερλώπα και την Κ. Γκόρη. Την παρουσίαση έκανε η Π. Κλάδη, Σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.