tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Θετικά σημάδια στο ελληνικό εμπόριο, ανησυχία για τη δυναμική

προβληματισμό δημιουργεί στο ελληνικό εμπόριο η αύξηση των χρεών που ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ με τα 12.300 ΑΦΜ να χρωστούν τα 86 δισ. ευρώ

Το ελληνικό εμπόριο σήμερα βλέπει θετικά σημάδια, αλλά ανησυχεί για τη δυναμική και τη διάρκειά τους στην ελληνική οικονομία, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης του ελληνικού εμπορίου. 
Στα στοιχεία που καταγράφει η έκθεση διαπιστώνεται ότι τα λουκέτα δεν αυξάνονται, ενώ όταν κλείνει ένα κατάστημα εμπορικό, σε σύντομο χρονικό διάστημα ανοίγει ένα άλλο. Παράλληλα, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 5,2% με 30.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης 
Οι πωλήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις (Α.Ε.-ΕΠΕ) αυξήθηκαν κατά περίπου 8,6% αλλά και ο μέσος κύκλος εργασιών των μικρών επιχειρήσεων από τις 130.000 ευρώ το 2016 έφτασε τις 150.000 ευρώ το 2017, όμως για ακόμα μια φορά αυξάνεται ο αριθμός των προϊόντων που προμηθεύονται οι καταναλωτές απο την Ασία.
Ωστόσο, ιδιαίτερη αίσθηση και προβληματισμό δημιουργεί στο ελληνικό εμπόριο η αύξηση των χρεών που ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ με τα 12.300 ΑΦΜ να χρωστούν τα 86 δισ. ευρώ γεγονός που δημιουργεί ένα «ράλι» εσωτερικού χρέους που μπορεί να συμπαρασύρει όλη την οικονομία.
Το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής στις 6.30 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της έκθεσης παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ θα μιλήσουν από την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος κύριος Δραγασάκης και από τη Νέα Δημοκρατία η αρμόδια Τομεάρχης Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάννη.