tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Θετική η κατάληξη της πρώτης, ιστορικής, συνάντηση Τραμπ – Κιμ

Μια ακόμη ανοικτή πληγή, αυτή της Κορέας, υπόλειμμα του ψυχρού πολέμου που πολλές φορές έφερε μεγάλες δυνάμεις προ της άμεσης σύγκρουσης, φαίνεται πως κλείνει

Μια ακόμη ανοικτή πληγή, αυτή της Κορέας, υπόλειμμα του ψυχρού πολέμου που πολλές φορές έφερε μεγάλες δυνάμεις προ της άμεσης σύγκρουσης, φαίνεται πως αρχίζει να κλείνει.

 

Θετικό το αποτέλεσμα, φαίνεται ότι ήταν από την πρώτη συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

Πολλοί παρατηρητές αναφέρουν ότι «γράφουν ιστορία» προς όφελος της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών.

 

Με τη λήξη της συνάντησης πολλά χαμόγελα απλώθηκαν, δεδομένου ότι οι δύο ηγέτες κατέληξαν σε μια αρχική συμφωνία μεγάλης σημασίας.

 

Μένει να δούμε ότι όλα αυτά θα έχουν τη συνέχεια που υπόσχεται η πρώτη συνάντηση και δεν θα έχουμε νέες οπισθοδρομήσεις.

 

Θυμίζουμε ότι οι δύο χώρες τυπικά είναι ακόμη… εμπόλεμες! Τώρα, εκτός της συμφωνίας για ειρήνη προωθείται και η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, κάτι που ήταν το κύριο πρόβλημα της περιοχής αυτής της Άπω Ανατολής.

 

Όπως μεταδίδει το CNN:

 

Οι δύο ηγέτες έγραψαν ιστορία και μας "δίνουν" εικόνες που δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι θα βλέπαμε! – Έμειναν οι δυο τους για 45 λεπτά μετά την ιστορική χειραψία!

 

Αμφότεροι σοβαροί και "κουμπωμένοι" αλλά μόνο στην αρχή αφού μετά είχε… χαμόγελα! – Πιο άνετος ο Τραμπ – Απέφευγε αρχικά την… οπτική επαφή ο Κιμ Γιονγκ Ουν! – Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στην Σιγκαπούρη, μέσα από το live blogging του newsit.gr

 

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν. Δυο ηγέτες που να κάνουν το… αδιανόητο! Διότι ποιος θα πίστευε πριν λίγους μήνες ότι οι συγκεκριμένοι -ιδιόρρυθμοι, «εκρηκτικοί»- ηγέτες θα κατάφερναν να «σπάσουν τον πάγο» δεκαετιών στις σχέσεις ΗΠΑ – Βορείου Κορέας; Μια συνάντηση που πέρασε από… χίλια κύμματα, με συνεχείς αναβολές, εντάσεις κι ανατροπές, πήρε σάρκα και οστά.

 

Στις 04:00 τα ξημερώματα οι δύο ηγέτες «έσφιξαν τα χέρια» με τις στιγμές να είναι ιστορικές. Ο Τραμπ πήγε στην συνάντηση με κύριο αίτημα την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Βορείου Κορέας. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν από την πλευρά του ζητά εγγυήσεις πως δεν θα έχει την… τύχη του Μουαμάρ Καντάφι.

Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στην Σιγκαπούρη, μέσα από το live blogging του newsit.gr

 

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν και οι αντιπροσωπείες ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας παρακάθονται πλέον στο γεύμα εργασίας. Υπήρξε πάντως 20λεπτη καθυστέρηση. Η συνάντηση των δυο ηγετών και των συμβούλων τους επρόκειτο να τελειώσει στις 11:30 (τοπική ώρα) αλλά Τραμπ και Κιμ εμφανίστηκαν να φτάνουν στην αίθουσα για το γεύμα με καθυστέρηση 20 λεπτών.

 

Σε πλάνα που μεταδόθηκαν, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να καθίσει πρώτος. Και μετά, αστειεύτηκε με τους φωτογράφους, ζητώντας τους να τους φωτογραφίσουν έτσι ώστε να φαίνονται "όμορφοι και λεπτοί".

 

Κιμ: Κάνουμε πρόοδο στην ειρήνη

 

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 45λεπτης συνάντησης που είχαν οι δυο τους, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε στον Ντόναλντ Τραμπ πως θεωρεί τη συνάντησή του μεγάλη πρόοδο για την ειρήνη. «Κι εγώ το ίδιο» του απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

Σύμφωνα με το CNN, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης συνέχισε λέγοντας: «Όπως είπα και νωρίτερα, έως τώρα, άλλοι δεν κατάφεραν να το επιχειρήσουν. Φυσικά, θα υπάρχουν δυσκολίες αλλά από σήμερα, μια μέρα κατά την οποία έγινε μια καλή αρχή, είμαι αποφασισμένος να ξεκινήσουμε μια μεγάλη προσπάθεια μαζί».

 

 

Πηγή: CNN (αναδημοσίευση στο newsit.gr)

 

 

 

ΑΣΒ