tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Τι αλλάζει στις τηλεπικοινωνίες με το deal της HoL με τη Vodafone

Το 91,2% της HoL ελέγχει πλέον η Vodadone μετά την απόκτηση των ποσοστών της Intracom και της World Equities Investments Holdings.

Το 91,2% της HoL ελέγχει πλέον η Vodadone μετά την απόκτηση των ποσοστών της Intracom και της World Equities Investments Holdings.

Η εξαγορά αυτή ανοίγει τον δρόμο για σημαντικές ανακατατάξεις στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς η Vodafone με την Wind έχουν καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της Forthnet (στην οποία ελέγχουν το 40%), όπως άλλωστε έχει κάνει και ο ΟΤΕ (αν και η πρόταση του αφορά μόνο στην εξαγορά της Nova).

Στο επίκεντρο των εξελίξεων είναι το πακέτο συνδυαστικών υπηρεσιών triple play (τηλεφωνία, Internet, συνδρομητική τηλεόραση).

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Παρασκευής η Intracom ανακοίνωσε ότι μεταβίβασε στην Vodafone το σύνολο των μετοχών που κατείχε στην HoL (57,24%) έναντι 57,2 εκατ. ευρώ.

Αργότερα, η Vodafone Ελλάδας ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την Intracom και το επενδυτικό σχήμα World Equities Investments Holdings την απόκτηση του ποσοστού που κατέχουν στην hellas online (57,24% η πρώτη και 15,46% η δεύτερη) έναντι 72,7 εκατ. ευρώ.

Η Vodafone Ελλάδας είχε ήδη το 18,4% της HoL και με την ολοκλήρωση της συμφωνίας το συνολικό ποσοστό της θα ανέλθει στο 91,2%.

H συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Vodafone: Πιο ισχυρή μετά την εξαγορά της HoL

H συμφωνία για την εξαγορά της hellasonline αποτελεί τη συνέχεια της  εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Vodafone Ελλάδας και της hellasonline από το 2009, όταν η Vodafone απέκτησε ποσοστό άμεσης συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της hellasonline.

Με τη συμφωνία αυτή, όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, "η Vodafone Ελλάδας καθίσταται ακόμη πιο ισχυρή, αξιοποιώντας περαιτέρω τις δυνατότητες της hellasonline, με 519.000 LLU συνδρομητές και 11% μερίδιο αγοράς πελατών σταθερής επικοινωνίας, στο τέλος του 2013.

Η hellasonline διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, ανάμεσα στους εναλλακτικούς παρόχους, που ξεπερνά τα 5.200 χλμ.

Παράλληλα, η hellasonline είναι ο πρώτος πάροχος στην Ελλάδα που αναβαθμίζει το δίκτυο οπτικών ινών του στα 100 Gigabit."

Επενδύσεις 3 δισ. ευρώ

Η εταιρεία σημειώνει ακόμη πως "με επίκεντρο τη βέλτιστη εμπειρία του πελάτη και μέσω των αξιόπιστων δικτύων κινητής και σταθερής επικοινωνίας, η Vodafone Ελλάδας θα προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της, παλιούς και νέους, μοναδικές λύσεις επικοινωνίας με αξεπέραστη ποιότητα. Με επενδύσεις σε υποδομές του δικτύου, που αγγίζουν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, η Vodafone παρέχει τις πλέον αξιόπιστες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού internet.

Οι σημαντικές επενδύσεις στο δίκτυο τρίτης και τέταρτης γενιάς, σε συνδυασμό με τη συμφωνία για την απόκτηση της hellasonline, θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες που έχουν ιδιώτες και επαγγελματίες, ώστε να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κινητής και σταθερής επικοινωνίας κάθε στιγμή όπου κι αν βρίσκονται".

«Πρόκειται για μια συμφωνία η οποία θα επιταχύνει τη στρατηγική μας για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών επικοινωνίας και αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των συνδρομητών μας, μέσα από ένα από τα πιο ανεπτυγμένα δίκτυα στην Ελλάδα. Η Vodafone θα συνεχίσει να επενδύει στη χώρα σε υποδομές και καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη και στην οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας κ. Γλαύκος Περσιάνης.

         Πηγή www.reporter.gr