tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Τι είπε από το βήμα της Βουλής ο Α. Τσίπρας για το Eurogroup

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι στην συνεδρίαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, η χώρα πέτυχε έναν «έντιμο συμβιβασμό».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι στην συνεδρίαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας,  η χώρα πέτυχε έναν «έντιμο συμβιβασμό».

 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πετύχαμε έναν έντιμο συμβιβασμό, συμφωνήθηκε για πρώτη φορά να αφήσουμε πίσω την αρχή της διαρκούς λιτότητας».

Όπως είπε, «είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα μόνο να παίρνουν, όχι να παίρνουν και να δίνουν».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στο Eurogroup επιτεύχθηκε μία καταρχήν συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους επικεφαλής των θεσμών και συνομολογήθηκαν οι βασικές αρχές, πάνω στις οποίες θα κινηθεί η συμφωνία για την αξιολόγηση.

Πλέον επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί άμεσα η τεχνική συμφωνία.

Όπως αναφέρει το naftemporiki,gr, ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε πως το κλειδί βρίσκεται στη φράση του κ. Μοσκοβισί ότι τα μέτρα θα έχουν καθαρό, μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, θα είναι μέτρα μηδενικής επιβάρυνσης. Επανέλαβε ότι «για κάθε ευρώ από τα μέτρα που θα ζητήσουν οι δανειστές, θα υπάρξει όφελος ενός ευρώ από τις μεταρρυθμίσεις που θα προτείνουμε εμείς».

«Τα μέτρα θα ψηφιστούν ταυτόχρονα από το ελληνικό κοινοβούλιο και θα έχουν έναρξη εφαρμογής την 1η Ιανουαρίου του 2019»  ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κινδυνολογία και καταστροφολογία της προηγούμενης περιόδου, λέγοντας ότι στην αντιπολίτευση είχαν προεξοφλήσει όλοι ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτύγχανε τους στόχους της και ότι θα ενεργοποιείτο ο κόφτης. Τελικά, όπως σημείωσε, όχι μόνο δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης, αλλά ενεργοποιήθηκε ο δότης, με το επίδομα προς τους συνταξιούχους.