tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Τι ισχύει για την πληρωμή φόρων με κάρτες

Σε λίγες ημέρες θα ανοίξει η εφαρμογή για την πληρωμή των φόρων με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Σε λίγες ημέρες θα ανοίξει η εφαρμογή για την πληρωμή των φόρων με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

 

Όπως αναφέρει το capital.gr, η σχετική απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η απόφαση προβλέπει ότι:

-η πληρωμή των βεβαιωμένων στις εφορίες ατομικών οφειλών (φυσικών και μη προσώπων) μπορούν να γίνονται με τη χρήση καρτών πληρωμών, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Taxisnet στη διαδικτυακή πύλη της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr). 

-Ο χρήστης επιλέγει την οφειλή ή τις οφειλές που επιθυμεί να πληρώσει και προσδιορίζει το ακριβές ποσό καταβολής για αυτές. Η συναλλαγή ολοκληρώνεται στο διαδικτυακό περιβάλλον της ΔΙΑ.Σ. Α.Ε.. Η Α.Α.Δ.Ε. δεν διατηρεί πρόσβαση σε στοιχεία της κάρτας, όπως τον αριθμό, την ημερομηνία λήξης και τον αριθμό ασφάλειας της.

Προκύπτει ότι οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους οφειλές σε άτοκες δόσεις θα πρέπει να επιλέξουν για την εξόφληση τη χρήση πιστωτικών καρτών και τα ιντερνετικά δίκτυα τραπεζικής εξυπηρέτησης (web banking). 

Οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να εξοφλήσουν οποιαδήποτε φορολογική οφειλή σε έως 12 άτοκες δόσεις. Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι να υπάρχει επαρκές πιστωτικό όριο στην κάρτα του φορολογούμενου.

 

 

Πηγή: www.capital.gr