tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Τι σχεδιάζεται για τον δανεισμό των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Ειδικά για τα μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια, μπορεί να επέλθει «κούρεμα» έως και 80%.

Ειδικά για τα μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια, μπορεί να επέλθει «κούρεμα» έως και 80%.

 

Οι τράπεζες επεξεργάζονται σχέδιο για πρόταση εξαγοράς «κόκκινων» δανείων από τον δανειολήπτη, πριν από την πώληση της οφειλής του σε fund.

Θα υπάρχουν βέβαια αρκετές ασφαλιστικές δικλίδες προκειμένου να αποκλειστούν από αυτή τη δυνατότητα οι «στρατηγικά» κακοπληρωτές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», το σχέδιο για εξαγορά «κόκκινων» οφειλών θα ξεκινήσει από τα καταναλωτικά δάνεια και μάλιστα για δανειολήπτες που δεν έχουν περιουσία, ενώ για τα στεγαστικά δάνεια η βασική κατεύθυνση είναι η τιμή εξαγοράς να μην είναι χαμηλότερη από την εμπορική αξία του ακινήτου.

Έτσι, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη και καθώς τα funds προσφέρουν στις τράπεζες για την αγορά, ειδικά των κόκκινων καταναλωτικών δανείων, ελάχιστα χρήματα, από 7 ως 10 ευρώ για κάθε 100 ευρώ δανείου, οι τράπεζες ενημερώνουν τους πολίτες ότι μπορούν οι ίδιοι να αγοράσουν το δάνειό τους προσφέροντας μειώσεις που μπορούν, υπό προϋποθέσεις να φτάσουν ως και το 80%.

Μεγάλες εκπτώσεις αναμένονται και για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια καθώς και εκεί τα funds κάνουν προσφορές της τάξης των 20 ως 50 ευρώ ανά 100 ευρώ δανείου, ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

Οι τράπεζες και σε αυτές τις περιπτώσεις κάνουν προσφορές που ρίχνουν το υπόλοιπο του δανείου χαμηλά, συνήθως κοντά στην αγοραστική αξία του ακινήτου, προσφέρουν δηλαδή συνήθως ελάφρυνση δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

 

 

Πηγή : www.imerisia.gr