tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Τι συστήνει ο ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις

Στην έκθεσή του Going for Growth 2017, ο ΟΟΣΑ αναφέρεται στα βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.

Στην έκθεσή του Going for Growth 2017, ο ΟΟΣΑ αναφέρεται στα βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση, τα δύο τελευταία χρόνια, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσθηκαν αντιμετώπισαν εν μέρει τις συστάσεις προηγούμενων εκθέσεων του Οργανισμού. «Πρόοδος έχει γίνει στους τομείς της συμμόρφωσης αναφορικά με τον ΦΠΑ και του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας, ενώ οι μεταρρυθμίσεις στους τομείς της εκπαίδευσης και της Δημόσιας Διοίκησης ήταν μέτριες.

Η πλήρης εφαρμογή στην Ελλάδα πολιτικών για τη μείωση της φτώχειας και της ανισότητας, όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, θα ελάφρυνε το μεγάλο κοινωνικό κόστος της κρίσης, ενώ θα ενίσχυε την κατανάλωση και την ανάπτυξη, σημειώνει η έκθεση.

Τι συστήνει ο ΟΟΣΑ:

περαιτέρω μείωση των ρυθμίσεων στις βιομηχανίες δικτύων

ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και της ανεξαρτησίας των ρυθμιστικών Αρχών καθώς θα αύξαναν την ανταγωνιστικότητα

συνέχιση του εξορθολογισμού των ρυθμίσεων που θα βελτίωνε το επιχειρηματικό περιβάλλον

καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η περαιτέρω διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Όπως σημειώνει είναι κρίσιμης σημασίας για την αύξηση των εσόδων με έναν πιο δίκαιο και φιλικό προς την ανάπτυξη τρόπο

καλύτερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων της Ε.Ε. για την ενίσχυση της επένδυσης στην Παιδεία, την έρευνα και την καινοτομία, και την τεχνολογία της πληροφορικής και των επικοινωνιών, που θα βελτιώσει τις δεξιότητες και το ανθρώπινο κεφάλαιο και θα θέσει τη βάση για μία ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ