27/11/2017 | 12:00
Τι ζητούν οι συνταξιούχοι -2 Βίντεο
 • Τι ζητούν οι συνταξιούχοι -2 Βίντεο
 • Τι ζητούν οι συνταξιούχοι -2 Βίντεο

Η μεγάλη συγκέντρωση των συνταξιούχων στις 23 Νοέμβρη 2017, επανέφερε στο προσκήνιο τα μεγάλα προβλήματα των απομάχων της δουλειάς που βλέπουν να μειώνονται συνεχώς οι συντάξεις και οι παροχές, ανεξάρτητα τι ισχυρίζονται οι υπουργοί της κυβέρνησης.

 

Οι συνταξιούχοι έφτασαν στο υπουργείο Υγείας με πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «Μ' αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία».

 

Στο υπουργείο Υγείας «συναντήθηκε» με την κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, χαιρέτισε τον αγώνα των συνταξιούχων.

 

Αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Αν. Ξανθό. Ο υπουργός τους διαβεβαίωσε για τις «καλές προθέσεις» της κυβέρνησης, αλλά και για το πρόβλημα των χρημάτων που «δεν επαρκούν». «Δεν φτάνουν τα χρήματα γιατί τα χρήματα πάνε αλλού», σχολίασε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους, προσθέτοντας πως τα βάρη που σηκώνουν οι συνταξιούχοι και ο λαός, που βάζουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν για τα πάντα, γίνονται χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους. «Δεν θα αποδεχθούμε τη λογική όποιος έχει λεφτά να ζήσει και οι άλλοι να πέσουμε στον Καιάδα για να υπάρξει ανάπτυξη και κέρδος για τις πολυεθνικές», τόνισε και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη, με την οποία οι συνταξιούχοι θα διεκδικήσουν όλα όσα τους έχουν αφαιρέσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν στον υπουργό οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις διεκδικούν:

 • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.

 • Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν, των εξεταστηρίων του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ.

 • Λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε 24ωρη βάση.

 • Κατάργηση του νομικού πλαισίου και των αποφάσεων που εμπορευματοποιούν την Υγεία.

 • Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασφαλισμένων για φάρμακα, εξετάσεις και νοσηλεία παντού.

 • Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων.

 • Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο Υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 • Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην Υγεία σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, δίχως προϋποθέσεις, προαπαιτούμενα, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα ασφαλιστικά ταμεία.

 •  

Η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

 

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης τη συμπαράσταση των συνταξιούχων στους πληγέντες από την πλημμύρες μετέφερε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Δήμος Κουμπούρης. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους 21 νεκρούς στη Δυτική Αττική και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή. «Δεν θα τους ξεχάσουμε, συνεχίζοντας τους αγώνες μας», σημείωσε.  Υπενθύμισε τέλος το πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχουν αποφασίσει οι συνταξιούχοι για τις 15 Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα.

 

 

 

 

«Ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι ο δρόμος του αγώνα», σημείωσε ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και εξήγησε πως οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να δικαιωθούν στην αίθουσα των δικαστηρίων.

 

 


ΣΒ

Tags: Ασφαλιστικά, Συντάξεις Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1187 φορές

Σχετικές Ειδήσεις