tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας για το χρέος, τόνισε ο Α. Τσίπρας

Αυτό έθεσε ως βασική προτεραιότητα ο Έλληνας πρωθυπουργός στις συναντήσεις που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Αυτό έθεσε ως βασική προτεραιότητα ο Έλληνας πρωθυπουργός στις συναντήσεις που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

 

Οι συναντήσεις έγιναν ξεχωριστά με τον κάθε ηγέτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής και αυτό που αναφέρουν κυβερνητικές πηγές είναι ότι η γαλλική πλευρά φάνηκε θετική ως προς τις ελληνικές θέσεις.

Τσίπρας και Ολάντ φέρεται να συμφώνησαν ότι το ζήτημα της ποσοτικής χαλάρωσης είναι κρίσιμο για την αποκατάσταση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, ενώ η ελληνική πλευρά επανέλαβε τη θέση της ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται από όλα τα μέρη, κάτι που έγινε δεκτό από τη γαλλική πλευρά.

Το ίδιο περιεχόμενο είχε και η συζήτηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Εκτός όμως από το θέμα του χρέους, ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με την κ. Μέρκελ τις εξελίξεις στο προσφυγικό, σε θετικό κλίμα, όπως σημείωσαν κυβερνητικοί κύκλοι. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προχωρήσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και επικράτησε η κοινή αντίληψη ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης της Ελλαδας σε εμπειρογνόμωνες και επιτάχυνση της μετεγκατάστασης.

 

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line