tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Την Τετάρτη πάει προς ψήφιση ο αναπτυξιακός νόμος

Η συζήτηση του στις επιτροπές ολοκληρώθηκε και την Τρίτη πάει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση του στις επιτροπές ολοκληρώθηκε και την Τρίτη πάει στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Χθες το βράδυ τελείωσε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, η συζήτηση επί των άρθρων του νέου αναπτυξιακού νόμου.

 

«Η αντίληψη που διέπει το νέο νόμο είναι η προώθηση ισόρροπης ανάπτυξης με σεβασμό στους περιβαλλοντικούς πόρους η ενίσχυση μειονεκτούντων περιοχών, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.

 

 «Η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα και την επιχειρηματικότητα» ανέφερε στην τοποθέτησή της η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι με την υπερφορολόγηση που επιβάλλει εμποδίζει τις επενδύσεις.

 

 

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ανακοίνωσε κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νέου αναπτυξιακού νόμου, δύο νομοτεχνικές βελτιώσεις.

 

Η μία αφορά στην ιδία συμμετοχή των επιχειρήσεων στο επενδυτικό σχέδιο. Με τη νομοτεχνική βελτίωση καταργείται κάθε περιορισμός στην ίδια συμμετοχή του φορέα και το 25% του συνολικού επενδυτικού κόστους μπορεί να καλύπτεται από ίδια κεφάλαια ή εξωτερική χρηματοδότηση του φορέα, εφόσον δεν περιέχει καμιά δημόσια ενίσχυση ή παροχή.

 

Με την δεύτερη δίνεται προθεσμία έως τις 31 Μαρτίου 2017 σε όσες εταιρείες είχαν ενταχθεί σε παλαιότερους αναπτυξιακούς νόμους, προκειμένου να ολοκληρώσουν το 50% της επένδυσης ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέρος της ενίσχυσης και να μην απενταχθούν. Η προθεσμία που προέβλεπε αρχικά το σχέδιο νόμου για τις επιχειρήσεις αυτές, ήταν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

 

Π.Τ.

 

Πηγή : www.in.gr