tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

«Το Ε.Ε.Α. εμπράκτως δίπλα στον εμπορικό κόσμο της Αθήνας»

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, στην πρώτη συνεδριάση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

  13 Ιουλίου 2017
Δελτίο Τύπου
     

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας, ο οποίος έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα από την κρίση, και η ανάγκη σύμπραξης για την επίλυσή τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (Ε.Σ.Α.), στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεδοσίου, και ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τόσο ευρύτερα ζητήματα – μεταξύ των οποίων φορολογικά, ασφαλιστικά, η διαδικασία ρύθμισης οφειλών, η ένταξη βιώσιμων επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό και η εξασφάλιση δεύτερης ευκαιρίας για τους έντιμους επιχειρηματίες – όσο και θέματα που αφορούν στη λειτουργία του δημόσιου χώρου της πόλης και της αγοράς της, όπως είναι η ασφάλεια, το παράνομο εμπόριο, η καθαριότητα, ο φωτισμός και η προσβασιμότητα των τουριστών.

Σε μα ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, οι τρεις φορείς συμφώνησαν στην περαιτέρω ανάπτυξη κοινών δράσεων και συνεργειών με στόχο την ενδυνάμωση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας αλλά και την αναβάθμιση της πόλης ως κέντρο επισκεπτών και τουριστών.

«Η συνένωση δυνάμεων όπου η κάθε πλευρά θα προσφέρει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων που απειλούν καθημερινά την ίδια την ύπαρξη του εμπορικού κόσμου της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.  Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ως ο αρχαιότερος και ισχυρότερος σύλλογος της χώρας, έχει την τεράστια δεξαμενή των χιλιάδων μελών του που αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα παραγωγικά κομμάτια της χώρας και τα επιμελητήρια τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, που μπορούν να μεταφέρουν τα καλέσματα αυτής της κοινότητας, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν τη συνεχή και βιώσιμη ισχυρή ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α, κ. Σταύρος Καφούνης, και αναφερόμενος στον πρόεδρο του Ε.Ε.Α., κ. Χατζηθεοδοσίου, είπε ότι «βλέπει στο πρόσωπό του έναν εξαιρετικό σύμμαχο που θα συμπαρασταθεί σε αυτή την προσπάθεια».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι «το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στέκεται σταθερά δίπλα στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και θα συνεχίσει να τον στηρίζει με υπηρεσίες προς τα μέλη του αλλά και με ενέργειες που θα αναβαθμίσουν τους επαγγελματίες που ανήκουν στον Ε.Σ.Α.».

Την έμπρακτη υποστήριξή του, με υπηρεσίες και δράσεις μέσω των φορέων που εκπροσωπεί, εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

 

Από το Ε.Ε.Α.