tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Το Γ.Ε.ΜΗ. για την δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων με τα Ε.Λ.Π.

Νέες εφαρμογές παρουσιαστήκαν από το ΓΕΜΗ τα πλαίσια ενημερωτικής ημερίδας στις 4 Απριλίου 2016.

Στην ημερίδα η κα Γιώτα Αθανασίου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης ΜΗΤΡΩΩΝ -ΓΕΜΗ, παρουσίασε ερωτήματα σχετικά με θέματα διαδικαστικά του ΓΕΜΗ (λύσεις εταιρειών, θέση σε  εκκαθάριση κλπ.) τα οποία θα αναρτηθούν ως συχνές ερωτήσεις.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μανούσος, Οικονομικός Επόπτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας μίλησε για τα ΕΛΠ και τα προβλήματα εναρμόνισης  με την φορολογική νομοθεσία.

 

Ενημέρωσε επίσης τους παρευρισκόμενους ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο ζητά από τον Υπουργό κ. Τσακαλώτο την προαιρετική εφαρμογή των ΕΛΠ για το 2015.

Τέλος ο κ. Γιώργος Σουρμελής, Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΕΕΕ- Ανάπτυξη Εφαρμογών ΓΕΜΗ, παρουσίασε την νέα εφαρμογή για την καταχώριση των Οικονομικών Καταστάσεων των επιχειρήσεων οι οποίες θα δημοσιεύσουν τις οικονομικές τους καταστάσεις σύμφωνα με τα ΕΛΠ.

 

Η νέα ηλεκτρονικής εφαρμογή του ΓΕΜΗ θα τεθεί σε λειτουργία τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό οι χρήστες θα εισάγουν αρχικά τα στοιχεία της εταιρίας που προσδιορίζουν το μέγεθος της οντότητας  βάση Ελληνικών λογιστικών προτύπων, και στην συνέχεια η εφαρμογή θα "ανοίγει" τα ανάλογα πεδία για τις απαιτούμενες καταχωρίσεις.

Πηγή: Taxheaven