tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Το μεγαλείο του εθελοντισμού

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αλλοδαπών Επιχειρήσεων του ΕΕΑ, ενημέρωσε τη Διοίκηση για τη διάθεση των μεταναστών να προσφέρουν.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αλλοδαπών Επιχειρήσεων του ΕΕΑ, ενημέρωσε τη Διοίκηση για τη διάθεση των μεταναστών να προσφέρουν.

Με μία συγκινητική επιστολή προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, ενημερώνοντας και τον Πρόεδρο του ΕΕΑ, ο κ. Jahir Dakua Πρόεδρος της Επιτροπής Αλλοδαπών Επιχειρήσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών γνωστοποίησε ότι 50 μετανάστες είναι πρόθυμοι να προσφέρουν εθελοντικά για μία ημέρα τις υπηρεσίες τους στις διαδικασίες καθαρισμού στις πληγείσες περιοχές.

Πρόκειται για μία ακόμα απόδειξη του ήθους των μελών του ΕΕΑ που στη δύσκολη στιγμή στέκονται δίπλα στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Και παράλληλα τονίζει την σημασία του εθελοντισμού σε καταστάσεις όπως αυτή στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Την ώρα που ο πόνος για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών ξεχειλίζει, που χιλιάδες άλλοι συνάνθρωποι μας έχουν δει να γίνονται στάχτη οι περιουσίες τους, το μοναδικό στοιχείο που αφήνει μία μικρή αχτίδα αισιοδοξίας για το μέλλον είναι οι πράξεις αλληλεγγύης προς τους πληγέντες. Ήδη, όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιοι, υπάρχει πλήρης επάρκεια εφοδίων, ακόμα και αίματος. Μόνο οικονομική ενίσχυση απαιτείται από εδώ και πέρα, στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου επικοινώνησε με τον κ. Jahir Dakua, τον ευχαρίστησε θερμά για τη διάθεση προσφοράς που έδειξε αλλά όπως του εξήγησε δεν είναι εύκολο να πάνε για μία ημέρα οι μετανάστες που προσφέρονται να βοηθήσουν. Και αυτό γιατί οι εθελοντές που βρίσκονται στα καμένα της Αττικής έχουν περάσει από διαδικασία πιστοποίησης, κάτι εξαιρετικά σημαντικό και για την κάλυψη τους σε περίπτωση κάποιας δυσάρεστης εξέλιξης.

 

Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής Αλλοδαπών Επιχειρήσεων του ΕΕΑ:

Προς Δήμαρχο Αθηναίων:

 

Με λένε Jahir Dakua, είμαι ο Πρόεδρος της ΜΚΟ Χαρά και Πρόεδρος της Επιτροπής Αλλοδαπών Επιχειρήσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκ μέρους όλων των μεταναστών θέλω να εκφράσω την λύπη μας για τα γεγονότα που συνέβησαν στην Αττική τις τελευταίες ημέρες. Αυτή την Κυριακή θα θέλαμε να πάμε 50 άτομα να βοηθήσουμε εθελοντικά με καθαρισμό όποιας περιοχής μας ζητήσετε. Θα θέλαμε ένα πούλμαν για την μεταφορά των εθελοντών, παρακαλώ ενημερώστε με αν μπορείτε να μας δώσετε ένα πούλμαν και τι ώρα θα είναι Κυριακή πρωί στην διεύθυνση Βούλγαρη 7, 10437, Αθήνα ώστε να ενημερώσουμε τους εθελοντές να βρίσκονται εδώ.

 

Αν έχετε προμήθειες και σε γάντια, σακούλες και ότι άλλο χρειαστεί για τον καθαρισμό παρακαλώ ενημερώστε μας για να τα παραλάβουμε με το πούλμαν.

 

Παρακαλώ όταν δείτε το email επικοινωνήστε άμεσα μαζί μου γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε.

 

Με εκτίμηση,

Jahir Dakua