tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Το ΣτΕ «μπλοκάρει» την επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν είναι νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση της έκτασης.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν είναι νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση της έκτασης.

 

Αυτό σημαίνει ότι ανατρέπεται τελείως το επενδυτικό σχέδιο ύψους 700 εκατ ευρώ του αραβικού fund που είχε προκριθεί μετά από διαγωνιστική διαδικασία, ως προτιμητέος επενδυτής.

Το ΣτΕ στέκεται κατά της ανάπλασης για πολεοδομικούς και χωροταξικούς λόγους. Πιο συγκεκριμένα, κρίθηκε μη νόμιμο το Προεδρικό διάταγμα για την ανάπλαση στο σκέλος εκείνο που προβλέπει τη δημιουργία νέων μονοκατοικιών («καμπάνες») και την κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου.

Πλέον αναμένεται να επανεξετάσουν την στάση τους οι επενδυτές, καθώς με αυτή την απόφαση της Δικαιοσύνης ουσιαστικά αλλάζει το αρχικό business plan.

Σύμφωνα με το Προεδρικό διάταγμα προβλεπόταν η δημιουργία πολυτελούς resort , ελικοδρόμια, μαρίνα για mega yachts, γήπεδα όλων αθλημάτων (όπως είναι γκολφ, τένις, κ.λπ.), 100 πολυτελείς καμπάνες και αυτοτελείς μονοκατοικίες, μεγάλα ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, εστιατόρια, καφετέριες, εμπορικά καταστήματα κλπ.