tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Τρόπος αναγραφής κωδικού αριθμού σε κοσμήματα πολυμερή

ο τρόπος αναγραφής κωδικού αριθμού σε κοσμήματα πολυμερή

Σύμφωνα με την Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) ο τρόπος αναγραφής κωδικού αριθμού σε κοσμήματα πολυμερή αναγράφεται (σφραγίζεται) ως εξής:

 

 

Άρθρο 54

 

Τρόπος αναγραφής κωδικού αριθμού σε κοσμήματα πολυμερή

 

1. Σε κοσμήματα γενικά και λοιπά συναφή αντικείμενα κατασκευασμένα από περισσότερα από ένα διαφορετικά αυτοτελή μέταλλα, που συνδέονται μεταξύ τους με συγκόλληση, πρέπει σε κάθε τμήμα από τα εν λόγω μέταλλα, να αποτυπώνεται ο τίτλος του, σε περίπτωση δε τεχνικών δυσχερειών, οι τίτλοι όλων των πολύτιμων μετάλλων, που συμμετέχουν, μπορεί να αποτυπώνονται στο πλέον επιδεκτικό αποτύπωσης. Εφόσον ούτε και αυτό είναι τεχνικά εφικτό, η αποτύπωση εκτελείται πάνω σε συγκολλημένο πλακίδιο, κατασκευασμένο από οποιοδήποτε από τα πολύτιμα μέταλλα, από τα οποία αποτελείται το κόσμημα.

 

2. Προκειμένου για κοσμήματα που αποτελούνται από περισσότερα του ενός όμοια ή διάφορα αυτοτελή πολύτιμα μέταλλα, ανεξάρτητα μεταξύ τους και πού δεν συνδέονται με συγκόλληση, πρέπει σε καθένα από αυτά να αποτυπώνεται ο τίτλος του.

 

3. Οι κατασκευαστές ή οι υπεύθυνοι διάθεσης στην ελληνική αγορά (εισαγωγείς ή πρώτοι διανομείς) φέρουν την ευθύνη για την αποτύπωση και την ακρίβεια των προβλεπόμενων από το παρόν άρθρο ενδείξεων.

 

4. Οι πωλητές (λιανοπωλητές, ενδιάμεσοι διανομείς) οφείλουν να επαληθεύουν ότι τα κοσμήματα φέρουν τις προβλεπόμενες από το παρόν άρθρο ενδείξεις.

 

5. Στους παραβάτες του παρόντος άρθρου επιβάλλεται με την επιφύλαξη του άρθρου 59, πρόστιμο ως κάτωθι:

Α. Για διάθεση κοσμήματος χωρίς ενδείξεις, χίλια ευρώ (1.000€) ανά είδος.

Β. Για διάθεση κοσμήματος με ελλιπείς ενδείξεις, πεντακόσια (500€) ανά είδος.

Γ. Για ανακριβή-παραπλανητική αποτύπωση ενδείξεων, δύο χιλιάδες ευρώ (2.000€) ανά είδος.

 

 

 

Πηγή: Aριθμ. 91354/17 (ΦΕΚ 2983 Β/30-08-2017) : Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.).

 

ΣΒ