tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Τσίπρας στη ΔΕΘ:15.000 κεφάλαιο κίνησης σε νέους επιχειρηματίες

Υπάρχουν πιο άδικοι φόροι από τον ΕΝΦΙΑ - Φοροελαφρύνσεις το 2020

Υπάρχουν πιο άδικοι φόροι από τον ΕΝΦΙΑ – Φοροελαφρύνσεις το 2020

Σε πάνω από 30 ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ.

 

Μερικές από τις αναφορές του Πρωθυπουργού στις ερωτήσεις που αφορούσαν θέματα οικονομικά και θέματα φορολογίας:

"Νέοι επιχειρηματίες μέχρι 34 ετών θα έχουν πλήρη επιδότηση της πρώτης πρόσληψης μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ετοιμάζουμε ταμείο μικρών πιστώσεων για νέους ανθρώπους ώστε να ξεκινήσουν τω πρώτα επιχειρηματικά βήματα."

"Το που θα κατανείμουμε τον δημοσιονομικό χώρο ο οποίος θα δημιουργηθεί το 2019 και μετά είναι μια συζήτηση που θέλει κουβέντα και δεν έχουμε καταλήξει ακόμα με το Οικονομικό επιτελείο. Δεν έχουμε αποφασίσει εάν θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ η κάποιον άλλο φόρο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν φόροι πιο άδικοι από τον ΕΝΦΙΑ και πρέπει να μειωθούν.
 

Και ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος φόρος σε ότι αφορά την μικρή ιδιοκτησία, αλλά σε ότι αφορά την μεγάλη ιδιοκτησία δεν είναι"

Σε ερώτηση σχετικά με την προσέλκυση των επενδύσεων, ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

"Προβλέπεται η μείωση στον φόρο των επιχειρήσεων από το 29% στο 26% το 2020. Εάν λοιπόν δούμε του χρόνου τέτοιο καιρό ή στο τέλος του 2018 ότι για άλλη μια φορά η υπεραπόδοση της οικονομίας ή τα αποτελέσματα που θα έχουμε από την ανάπτυξη είναι μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα τότε θα φροντίσουμε τον δημοσιονομικό αυτό χώρο στοχευμένα και να τον οδηγήσουμε σε φοροελαφρύνσεις.

Να πω και κάτι άλλο με την ευκαιρία, στην προοπτική της νέας αρχιτεκτονικής της Ευρώπης ένα από τα θέματα που συζητάμε είναι να υπάρξει στην Ευρώπη ένας κοινός προϋπολογισμός, και φορολογική σύγκληση.

"Το θεσμικό πλαίσιο της αναπτυξιακής τράπεζας θα είναι έτοιμο την άνοιξη του 2018, αλλά ήδη από τώρα θα προσχωρήσουμε σε πιστώσει ιδιαίτερα στις λεγόμενες μικροπιστώσεις. Τι είναι αυτό ;
 

Ένας νέος επιχειρηματίας που θέλει να έχει ένα κεφάλαιο κίνησης θα έχει την δυνατότητα να πάρει κεφάλαιο κίνησης έως 15.000 στο πλαίσιο αυτό των μικροπιστώσεων, το οποίο θα αφορά 100.000 περίπου επιχειρηματίες, με χρήματα τα οποία προέρχονται μέσα από το ταμείο το οποίο δημιουργείται μέσα από τις συνεργασίες με τα ιδρύματα του εξωτερικού."

Πηγή: Taxheaven

 

 

 

ΣΒ