tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Τζανακόπουλος:Από αύριο το επίδομα των 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς

Το επίδομα των 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις θα δοθεί αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών.

Από αύριο Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος των 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς με κατάθεση στους λογαριασμούς των δικαιούχων, όπως ανακοίνωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Το επίδομα των 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις θα δοθεί αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών, δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.
Για τους πλειστηριασμούς
Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ,ετά από διαπραγμάτευση, το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δίνει τη δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τα χρέη τους και όσο διαρκεί η ρύθμιση η πρώτη κατοικία προστατεύεται.
Επισήμανε, ακόμη, ότι είναι διαφορετικό να εκπλειστηριάζονται βίλες αξίας 1 εκατ. ευρώ και διαφορετικό η πρώτη κατοικία μιας λαϊκής οικογένειας. Πρόκειται για πλειστηριασμούς με υψηλότατα ποσά χρέους, και υψηλότατες αξίες των ακινήτων. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι πολίτες που διαμαρτύρονται. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους και τη διαδικασία των πλειστηριασμών και ταυτόχρονα να μην οξύνει τις εντάσεις, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.