02/04/2018 | 11:20
Βράβευση του Γ. Χατζηθεοδοσίου από τους συντοπίτες του - Βίντεο
Βράβευση του Γ. Χατζηθεοδοσίου από τους συντοπίτες του - Βίντεο

Μια ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά έζησαν, στις 31 Μαρτίου 2018, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και οι συντοπίτες του, Πόντιοι, καταγόμενοι από το χωριό Μπαμπαλιό της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι αντάμωσαν, σε μια κοινωνική - πολιτιστική εκδήλωση, για να συσφίξουν τις κοινωνικές σχέσεις τους.

 

 

Το ιδιαίτερο της βραδιάς ήταν ότι ο Σύλλογος του Χωριού απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Χατζηθεοδοσίου για τη δράση του, την προσφορά του στην κοινωνία και στην επιχειρηματική κοινότητα, αναγορεύοντάς τον σε «άξιο τέκνο του Μπαμπαλιού»! Την βράβευση έκανε ο Υφυπουργός Οικονομίας κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

 

 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πολλά μέλη της ΔΕ και του ΔΣ του ΕΕΑ, συντοπίτες, φίλοι, συγγενείς καθώς επίσης, πρώην υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι πολλοί εκπρόσωποι ποντιακών οργανώσεων καθώς και στελέχη της πολιτικής και οικονομικής ζωής.

 

 

Ιδιαίτερα την εκδήλωση της βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ.:

-Στέργιος Πιτσιόρλας, υφυπουργός Οικονομίας,

-Άννα Καραμανλή, βουλευτής Ν.Δ.

-Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,

-Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ,

-Γιώργος Καπλάνης, Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας,

-Ανδρέας Παχατουρίδης, Δήμαρχος Περιστερίου  

-Γιώργος Βαρυθυμιάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων

-Αθήνα Σωτηριάδου, Αντιπρόεδρος της  Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

-Σάββας Σαββαΐδης, Αντιδήμαρχος Αγ. Βαρβάρας.

 

 

Από το ΕΕΑ παραβρέθηκαν οι κ.κ.:

 

-Νίκος Γρέντζελος, Α’ Αντιπρόεδρος 
-Ηλίας Μάνδρος , Γ’ Αντιπρόεδρος 
-Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας 
-Γιώργος Ζηκόπουλος, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων 
-Γιάννης Βαφειαδάκης, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων 
-Δημήτρης Βαρδακώστας, μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της ΕΡΜΗΣ ΑΕ του ΕΕΑ

-Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μέλος του ΔΣ

-Θεόδωρος Μάλλιος, μέλος του ΔΣ

 

 

Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο View Hall των Αχαρνών, στις 31 Μαρτίου 2018, είχε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων εκ Πόντου, «Αξέχαστες Πατρίδες».

 

 

Η εκδήλωση, από την οποία δεν έλλειψε η γνωστή ποντιακή λύρα στο γλέντι που ακολούθησε, ξεκίνησε με εισαγωγική ομιλία, του προέδρου του συλλόγου κ. Θεοφάνη Κοντοχρήστου, για τη δράση του Συλλόγου και για τις σχέσεις και δράσεις των καταγόμενων από το Μπαμπαλιό. Ο κ. Κοντοχρήστου εξήρε τη δράση του προέδρου του ΕΕΑ σε όλους τους τομείς και επεσήμανε ότι, παρότι το χωριό είναι πολύ μικρό, έχει δώσει στην ελληνική κοινωνία πλήθος άξιων στελεχών, όπως ο κ. Χατζηθεοδοσίου. Την εκδήλωση και την βράβευση χαιρέτισε επίσης ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων.

 

 

Από τις ομιλίες, ξεχωριστή και πολύ συγκινητική, ήταν αυτή του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργου Καββαθά, Υπεύθυνου Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων και Σχέσεων με Κοινωνικούς Φορείς του ΕΕΑ.

 

 

Το πρόσωπο

 

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου γεννήθηκε στο Μπαπμαλιό το 1963. Μικρός ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά ( Οικονομικό Τμήμα ).

 

 

Διετέλεσε και διατελεί:

-Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MEGA INSURANCE BROKERS Α.Ε.

-Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

-Μέλος του Δ.Σ. ΣΕΜΑ

-Μέλος του Δ.Σ. ΕΑΔΕ (Ένωση Ασφαλ. Διαμεσολαβούντων Ελλάδος)

-Αντιπρόσωπος στη ΓΣ της ΓΣΕΒΕΕ

-Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

 

 

Επίσης διετέλεσε:

-1993 - 1997: Πρόεδρος Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής

-1990 - 1998: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας

-1984 - 1990: Γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων ΣΠΕΚΑ

-1983 - 1985: Μέλος Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά

-1982 - 1986: Συνοικιακός Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας

 

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν την αναγνώριση της προσωπικότητας του κ. Χατζηθεοδοσίου, η δράση του οποίου έκανε περήφανο το χωριό του.

 

Το χωριό

 

Το παραδεισένιο ποντιακό χωριό Μπαμπαλιό του ορεινού Βάλτου, στην Αιτωλοακαρνανία, ίδρυσαν πρόσφυγες από την Κεπεκκλησιά του Πόντου το 1923,όταν ξεριζώθηκαν από το τόπο τους. Εδώ στο Βάλτο τους έμελλε να ξεριζωθούν και πάλι το 1969, όταν τα σπίτια τους και τον κάμπο, που με τόσο κόπο έφτιαξαν, έπνιξαν τα νερά του Αχελώου που έπεσαν στην τεχνητή λίμνη Καστρακίου για την κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου της ΔΕΗ.

 

 

Μετά τη κατάκλιση του χωριού από τα νερά της λίμνης, οι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν λίγο πιο πάνω στην ίδια περιοχή, συνεχίζοντας τη ζωή τους, προοδεύοντας και μεγαλουργώντας! Όσοι μετανάστευσαν, κουβαλώντας πάντα το ανατρεπτικό και δημιουργικό πνεύμα των Ποντίων, γρήγορα διακρίθηκαν σε δράσεις, επωφελείς για την κοινωνία και την οικονομία.

 

Κάθε χρόνο οι απανταχού Μπαμπαλιώτες ανταμώνουν στη γενέτειρά τους, στη γιορτή  της Κοίμησης της Θεοτόκου και το βράδυ στην πλατεία  όλο το χωριό, ανταμώνει και διασκεδάζει σ' ένα γλέντι μέχρι πρωίας  με τους ήχους της ποντιακής λύρας και του νταουλιού!

 

 

 

 

ΑΣΒ

Tags: ΕΕΑ, Κοινωνία, Πρόεδρος ΕΕΑ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 2658 φορές

Σχετικές Ειδήσεις