tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Βρέθηκε λύση για τον ακατάσχετο ειδικό επαγγελματικό λογαριασμό;

Πρόθεση υπάρχει, το σχέδιο μάλλον είναι έτοιμο, απαιτείται όμως η σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

Πρόθεση υπάρχει, το σχέδιο μάλλον είναι έτοιμο, απαιτείται όμως η σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

 

Εφόσον υπάρξει συμφωνία, τότε η πρόταση στην οποία φαίνεται ότι έχουν καταλήξει κυβέρνηση και φορείς, θα περιληφθεί στο σχέδιο νόμου για το πλαστικό χρήμα.

Ποια είναι η πρόταση:

* κάθε επιχείρηση, η οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να διαθέτει μηχάνημα POS, θα δηλώσει έναν ειδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό.

* στον λογαριασμό αυτό θα μπαίνουν αυτόματα όλες οι εισπράξεις από POS και τραπεζικές συναλλαγές και με πάγια εντολή κάθε μήνα θα πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι οφειλές προς την εφορία (ΦΠΑ, φόρος μισθωτών υπηρεσιών, ρυθμίσεις δόσεων), τα ασφαλιστικά ταμεία, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, οι μισθοί των εργαζομένων και οι προμηθευτές.

* σε ποσοστό 80% το μηνιαίο υπόλοιπο του ειδικού λογαριασμού θα είναι ακατάσχετο για παλαιές ληξιπρόθεσμες, εκτός ρύθμισης οφειλές.

* στο υπόλοιπο 20% θα μπορούν να γίνουν κατασχέσεις για παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ παραμένουν στη διάθεση της φορολογικής διοίκησης όλα τα υπόλοιπα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως για παράδειγμα πλειστηριασμοί ακινήτων και κατασχέσεις απαιτήσεων στα χέρια προμηθευτών.

Αυτή η πρόταση, για ειδικό επαγγελματικό λογαριασμό, ή τροφοδότη λογαριασμό, ακατάσχετο σε ποσοστό 80%, κρίνεται ότι θα λύσει τον γόρδιο δεσμό με τους δανειστές και γι’ αυτό άλλωστε παρουσιάστηκε από το οικονομικό επιτελείο και στον αρμόδιο επί των οικονομικών επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί στην πρόσφατη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

 

Πηγή : www.naftemporiki.gr