07/08/2018 | 10:30
Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ: Χρειάζεται σχέδιο για το αύριο στο Μάτι
Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ: Χρειάζεται σχέδιο για το αύριο στο Μάτι
Για την επόμενη μέρα στις πληγείσες από τις φονικές πυρκαγιές περιοχές της Ανατολικής Αττικής μίλησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Καλοκαιρινή Ενημέρωση" στην ΕΡΤ1 με τους Χρήστο Παγώνη και Βαγγέλη Παπαδημητρίου.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε εκ νέου ότι η κανονικότητα στην περιοχή θα έρθει και μέσα από την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, την οποία το ΕΕΑ στηρίζει ουσιαστικά και εμπράκτως, με την χορήγηση οικονομικής βοήθειας 50.000 ευρώ, την δωρεάν παροχή πραγματογνωμοσύνης, την παρέμβαση προς τις ασφαλιστικές εταιρίες για ταχεία καταβολή των αποζημιώσεων, αλλά και την έκκληση προς τις ίδιες για τη χορήγηση -στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης- ενός ποσού για όσους δεν ήταν ασφαλισμένοι με κάλυψη πυρός. 
Αναγνώρισε, πάντως, ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες κινήθηκαν γρήγορα και σε μικρό χρονικό αποζημιώθηκε ένας μεγάλος αριθμός πληγέντων.
Ο πρόεδρος του ΕΕΑ επισήμανε ότι τα σπίτια που καταστράφηκαν και δεν ήταν ασφαλισμένα αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό 20-22%, ενώ για τα αυτοκίνητα το ποσοστό αυτό φτάνει το 40%.
Με αφορμή τη συζήτηση περί της δόμησης στην περιοχή, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι "για να μιλήσουμε για το αύριο στο Μάτι πρέπει να υπάρχει ένα πολεοδομικό σχέδιο", σημειώνοντας παράλληλα ότι "υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές σαν το Μάτι".
 
 
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: 
 
 

Σχετικές Ειδήσεις