14/08/2018 | 14:26
Χατζηθεοδοσίου:Με περικοπές δεν θα έρθει η επόμενη μέρα στην οικονομία
Χατζηθεοδοσίου:Με περικοπές δεν θα έρθει η επόμενη μέρα στην οικονομία
Για την άμεση παράδοση της εξαγγελθείσας, από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας, οικονομικής ενίσχυσης από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίας, αλλά και για τη μεταμνημονιακή εποχή μίλησε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στη συνολική βοήθεια ύψους πάνω από 50.000 ευρώ σε 26 πληγείσες επιχειρήσεις, οι μισές εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς, που έδωσε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες το ΕΕΑ, καταθέτοντας μάλιστα τα χρήματα κατευθείαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πυρόπληκτων την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018.
Με την ενέργεια αυτή το ΕΕΑ, όπως εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, έχει ως στόχο να συμβάλει στην τάχιστη επαναλειτουργία των καταστημάτων και των επιχειρήσεων γεγονός που θα δώσει και πάλι ζωή στις πληγείσες περιοχές και θα φέρει την κανονικότητα στην κοινωνική και εμπορική ζωή. 
Ο πρόεδρος του ΕΕΑ επανέλαβε ότι ο πλέον άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος για να στηριχθούν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των περιοχών της Ανατολικής Αττικής που «χτυπήθηκαν» από τις φονικές πυρκαγιές είναι να αποτελέσουν πρώτη επιλογή όλων για μια μικρή ή μεγαλύτερη απόδραση από την Αθήνα, ένα μπάνιο, ένα γεύμα σε μία από τις πολλές επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί.
Για την μετά μνημονίων εποχή
Σε ό,τι αφορά την οικονομία και τη μεταμνημονιακή εποχή ο κ. Χατζηθεοδοσίου τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της περικοπής στις συντάξεις. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι "οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζουν από τις συντάξεις και τους μισθούς των εργαζόμενων", προτείνοντας εκ νέου την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. 
Ο πρόεδρος του ΕΕΑ τόνισε ότι με περαιτέρω περικοπές δεν μπορεί η επόμενη μέρα στην οικονομία να είναι καλή ούτε για την κοινωνία αλλά ούτε και για τις επιχειρήσεις. 
Για τις εξαγγελθείσες από την κυβέρνηση φοροελαφρύνσεις, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι για να γίνει πράξη θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και τα πλεονάσματα να μην έρχονται από την υπερφορολόγηση.
Μέχρι τώρα, ωστόσο, όπως είπε, η πολιτική της κυβέρνησης σε φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν και όχι να αυξηθούν τα έσοδα, κατά 500 εκατ. ευρώ.
Καταδίκασε το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, επαναλαμβάνοντας ότι η πάταξή της όπως και η πάταξη του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου είναι θέμα πολιτικής απόφασης. 
Αναφέρθηκε ακόμη στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιαρνς (με Έλληνες καταθέτες στο εξωτερικό) , όπου οι βεβαιώσεις είναι περίπου 330 εκατ. και 115 εκατ. αντίστοιχα, αλλά οι εισπράξεις περίπου 48,5 εκατ. και 17,3 εκατ. αντίστοιχα.
 
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:
 

Σχετικές Ειδήσεις