tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ αύριο

Τα σωματεία των εργαζομένων που απασχολούνται στα μέσα σταθερής τροχιάς, ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 6 του μήνα.

Τα σωματεία των εργαζομένων που απασχολούνται στα μέσα σταθερής τροχιάς, ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 6 του μήνα.

 

Έτσι αύριο θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου αλλά και του τραμ. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

 

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, “το σχέδιο είναι ήδη γνωστό και προδιαγεγραμμένο. Οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων.

Σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική εντάσσεται και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων στη ΣΤΑ.ΣΥ με την υπονόμευση των διαδικασιών υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που γίνεται με τις πρακτικές κωλυσιεργίας του διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας με την ανοχή αν όχι με τις οδηγίες της κυβέρνησης”.

 

Καταλήγουν καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί έξω από το ΤΑΙΠΕΔ (Κολοκοτρώνη 1 & Σταδίου).

 

 

Παύλος Τσακίρης