tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Χωρίς πλοία στις 22 και 23 του μήνα, λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Την 48ωρη απεργία των ναυτεργατών αποφάσισε σε συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Την 48ωρη απεργία των ναυτεργατών αποφάσισε σε συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, τα πλοία όλων των κατηγοριών θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας έως και τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου.

 

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτεργατών «θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο» με τις νέες ρυθμίσεις του τρίτου μνημονίου και του Νόμου 4387/2016 για το ασφαλιστικό.

 

Η Ομοσπονδία στρέφεται και κατά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για «δήθεν άνοιγμα δεκάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας για τους ναυτεργάτες στην ποντοπόρο ναυτιλία, εφόσον η ΠΝΟ αποδεχθεί την υπογραφή νέας Συλλογικής Εργασίας με "ρεαλιστικούς  όρους", δηλαδή θα καταργούνται τα όσα μέχρι σήμερα με αγώνες και προσπάθειες ετών κατακτηθήκαν, με την καθιέρωση μισθών πείνας τριτοκοσμικών χωρών με σημαίες ευκαιρίας».

 

Οι ναυτεργάτες θεωρούν ότι η λύση είναι η ναυτολόγηση σε όλα τα πλοία να γίνεται μέσω του ΓΕΝΕ, με συγκροτημένα δικαιώματα αμοιβής και ασφάλισης, σύμφωνα με όσα ορίζουν οι ΣΣΕ και οι ασφαλιστικοί νόμοι της χώρας.

 

«Για τη διοίκηση της ΠΝΟ και τα ναυτεργατικά σωματεία που την αποτελούν δεν τέθηκε ποτέ και δεν τίθεται, και ούτε βέβαια θα τεθεί, κανένα απολύτως θέμα διαπραγμάτευσης για μείωση των όσων ορίζουν οι ΣΣΕ του κλάδου. Αντίθετα, πάγια επιδίωξη είναι η αύξηση των αμοιβών και η αναπλήρωση των μέχρι σήμερα απωλειών από τους εργασιακοκτόνους νόμους των μνημονίων» καταλήγει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

 

Πηγή : www.vima.gr